Nesimțirea nu e în carantină! Gropile de gunoi clandestine apar în continuare

Ghidați de zicala „nu pot ei aduna cât putem noi arunca”, lugojenii certați cu bunul-simț continuă să arunce deșeuri pe unde apucă, fără să le pese de daunele aduse mediului înconjurător. De câteva luni încoace, în cartierul Cotu Mic din municipiu, chiar în spatele clădirii Spitalului Municipal Lugoj, printre copaci a „înflorit” și o groapă de gunoi clandestină.

Dacă la început în zonă apăreau răzleț deșeuri aruncate neglijent printre blocuri, acum focarul de infecție capătă dimensiuni considerabile.

Gunoi menajer, mase plastice dintre cele mai variate, sticle, ambalaje din aluminiu, anvelope și chiar electrocasnice ori piese de mașini sunt aruncate la doi pași de blocurile din Cotu Mic. Locuitorii cartierului se plâng că le este teamă să se gândească la ce va fi în sezonul cald, când deșeurile vor începe să se descompună, împrăștiind în jur mirosuri de nesuportat. În plus, groapa de gunoi clandestină reprezintă și un punct de atracție pentru șobolani și alți dăunători, iar oamenii se tem că se vor trezi cu musafiri nepoftiți și în scările blocurilor din apropiere.

Disperați, lugojenii care dețin garaje pe strada Viorelelor, în apropierea gropii de gunoi clandestine, au încercuit zona cu bandă, pentru a opri trecerea celor care vin pe timpul nopții să arunce deșeuri în cartier. Totodată, serviciul de salubrizare aflat în subordinea Primăriei lucrează în continuare și adună gunoaiele depistate pe raza municipiului și pe parcursul stării de urgență, însă posibilitatea de a fi întâmpinați de un oraș mai curat atunci când vom putea ieși din case, la sfârșitul perioadei de carantină, rămâne un deziderat greu de atins, atâta timp cât bunul-simț lipsește cu desăvârșire.