Masca de protecţie va fi obligatorie la Timişoara doar dacă măsura se ia la nivel naţional

În trei localităţi din judeţul Timiş s-a introdus obligativitatea purtării măştii de protecţie. Vorbim despre Buziaş, Şag şi mai nou Făget, iar în altele se ia în considerare. Măsura este una de prevenţie împotriva contactării coronavirusului. La Timişoara se va adopta doar dacă măsura va fi impusă la nivel naţional.

Şi la Timişoara a fost dezbătută această măsură a obligativităţii purtării măştii de protecţie în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, însă s-a ajuns la concluzia că se va adopta doar dacă va fi impusă la nivel naţional. Până atunci purtarea măştii este opţională.

„Şi noi am discutat în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar înclinăm spre a merge pe ceea ce ne spun cei mai mari specialişti ai ţării şi aceştia sunt la nivel naţional implicaţi în decizii. Dacă ei consideră că este potrivită obligativitatea atunci o vor introduce, iar noi ne vom conforma. Deocamdată aceasta ne-a fost opţiunea”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul a mai spus că se conformează deciziilor de la centru şi că nu trece peste ele instaurând măsuri suplimentare, însă a constatat că tot mai mulţi timişoreni poartă din proprie iniţiativă mască de protecţie. „Am văzut că foarte multă lume poartă mască în oraş din proprie iniţiativă, dar noi nu am impus peste ceea ce s-a impus de la nivel naţional”, a mai spus Robu.