ALDE Timiş a retras sprijinul unui viceprimar şi unui consilier municipal. Conducerea partidului anunţă peste 10 excluderi în săptămânile care urmează

La nivelul conducerii centrale ALDE s-a luat hotărârea de a fi excluşi din partid, pornindu-se de la apariţia ordonanţei Guvernului de amânare a alegerilor locale, toţi cei care în perioada februarie-martie au declarat public că se dezmint de ALDE, iar unii s-au înscris în alte formaţiuni politice.

În acest sens, s-a cerut conducerilor organizaţiilor judeţene să fie analizată prioritizarea acestor excluderi şi până în 15 mai să fie îndepărtaţi toţi cei care şi-au exprimat această opţiune.

Ca urmare, la nivelul judeţului Timiş, ALDE taie în carne vie. Partidul nu îi mai susţine pe consilierul municipal Laura Chindriş şi pe actualul viceprimar din comuna Şag, Florin Luca. Numărul excluderilor va fi însă şi mai mare în săptămânile care urmează.

„Săptămâna viitoare vor urma alte trei excluderi, dar vom anunţa atunci despre cine este vorba, iar peste două săptămâni încă opt sau nouă membri vor fi excluşi. Probabil aceştia au considerat că formaţiunea care i-a propulsat nu mai este solidă pentru a le susţine candidatura în viitoarele alegeri. Noi avem nevoie de persoane care să îşi aducă aportul la consolidarea organizaţiilor locale şi a celei judeţene”, a declarat Valentin Tudorică, vicepreşedinte ALDE Timiş.