Şapte persoane infectate cu coronavirus la Buziaş. Două hoteluri oferă locuri de carantinare în oraş

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus creşte de la o zi la alta la Buziaş. Şapte persoane au contactat virusul, patru în oraş şi trei în satul aparţinător Bacova. La Silagiu, celălalt sat arondat, nu a fost depistată nicio persoană infectată.

„Ultima persoană confirmată a fost ieri. Primele trei persoane au fost din aceeaşi zonă, din aceeaşi locaţie, având aceeaşi sursă de infectare, şi a patra tot din zona respectivă. În mod curios, pentru ultimele două persoane infectate e foarte greu de depistat zona şi originea de unde puteau să preia. De aceea măsurile trebuie să fie destul de riguroase în ceea ce priveşte toate demersurile pe care le facem de a te proteja, de a te izola, de a evita contactele sociale şi aşa mai departe”, a declarat Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş.

Edilul se aşteaptă ca numărul de persone care se vor întoarce din străinătate să crească în această perioadă, odată cu apropierea sărbătorilor pascale şi a închieat contracte cu două hoteluri din oraş pentru a asigura locuri de carantinare.

,,Am încheiat contracte cu două dintre dintre unităţile hoteliere, astfel încât persoanele care intră în carantină să aibă unde să stea, unul cu 100 de camere şi celălalt cu 140 de camere, astfel încât să fie la dispoziţia autorităţilor în funcţie de cum se vor face sortările şi trimiterile de la frontieră. Din semnalele pe care le am, la nivel judeţean nu sunt unităţi de cazare pentru cei din carantină. Erau deja locaţiile ocupate şi se ocupă destul de repede, ceea ce înseamnă că afluenţa este mare în această perioadă”, a mai spus primarul.

De menţionat este faptul că Buziaşul a fost prima localitate din judeţul Timiş care a adoptat obligativitatea purtării măştii de protecţie ca măsură preventivă de evitare a răspândirii bolii Covid-19.