Sute de cărășeni atacați de câinii fără stăpân!

explo 1000x200

Discutată la nivel central, problema câinilor comunitari care au împânzit străzile orașelor este o situație regăsită și la nivelul administrațiilor locale cărășene. Îngrijorător de multe persoane au fost mușcate în anul 2013.

Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin a solicitat spitalelor și unităților medicale din localitățile cărășene situația persoanelor ce au necesitat îngrijiri medicale în urma atacurilor câinilor de pe străzi. Așadar, pe parcursul anului trecut peste 600 de persoane au fost muscatel, iar în prima lună a anului 2014 alte 40 de persoane au suferit de pe urma atacurilor câinilor vagabonzi.

În cursul lunii februarie am solicitat analiza persoanelor agresate de câini atât pentru anul 2013, cât și pentru începutul acestui an. Ceea ce am descoperit este un număr destul de mare. În urma analizelor primite de la spitale, în județ, în anul 2013 au existat 650 de astfel de cazuri, iar în ianuarie 2014 au fost mușcate 40 de persoane”, a precizat Anton Paulescu, subprefectul județului Caraș-Severin, în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Pentru atenuarea acestei situații, Instituția Prefectului a solicitat administrațiilor locale din județ să pună în aplicare Legea 258/2013 și anume pe lângă înființarea serviciilor specifice gestionării câinilor fără stăpân, animalele ce nu vor fi adoptate în termen de 14 zile lucrătoare vor fi eutanasiate.

banner 970 x 250