Sute de capace de canal, furate de pe străzi

Fiecare canal din Reşiţa ar trebui păzit cu Poliţia pentru a nu mai pune în pericol viaţa şoferilor şi pietonilor dinn momentul în care hoţii îl lasă fără capac. Cel puţin asta sugerează cifrele prezentate de Primăria Reşiţa.

Angajaţii Serviciului de Gospodărie Urbană şi Mediu au efectuat verificări pe străzile Reşiţei şi au constatat că lipsesc peste 140 de capace de canal şi circa 70 de grătare pluviale. „Numărul elementelor lipsă a crescut faţă de primăvara acestui an cu aproximativ 50 la sută. Serviciul de Gospodărie Urbană şi Mediu a înaintat o adresă către SC AQUACARAŞ SA prin care solicită luarea tuturor măsurilor necesare pentru siguranţa cetăţenilor, care poate fi pusă în pericol din cauza lipsei capacelor de canal şi a grătarelor”, a declarat Ildiko Szendrei, reprezentantul municipalităţii.

Amenzi usturătoare

În adresa transmisă operatorului se solicită remedierea situaţiei până în 25 octombrie, în caz contrar urmând să fie aplicate sancţiuni contravenţionale cuprinse între 30.000 şi 50.000 de lei. „De asemenea, vă reamintim că aleşii locali au stabili, în şedinţă extraordinară, majorarea de 10 ori a amenzilor şi întocmirea de dosare penale pentru persoanele care sustrag elemente din fier de pe domeniul public, dar şi pentru administratorii centrelor de colectare. De asemenea, celor din urmă le va fi retrasă şi autorizaţia de funcţionare dacă se descoperă că sprijină astfel de activităţi”, a mai spus Ildiko Szendrei.

Poate că primii amendaţi ar trebui să fie oamenii legii care, în loc să încătuşeze nişte hoţi de capace de canal, patrulează pe străzile Reşiţei fără să observe ditamai furăciunea.

Comments

  1. cristina says:

    Nu ajunge doar atât. În primul rând cei care adună fier vechi ar trebui controlaţi şi sancţionaţi dacă se găsesc la ei astfel de capace. Şi cruci, şi împrejmuiri de morminte…Mulţi dintre noi am constatat de Sfinţii Arhangheli că nu mai avem cruci de care să legăm coroanele. Sau că mormintele, pregătite pentru ziua celor drepţi, chiar de ziua lor, nu mai aveau fasunguri. Am întâlnit un domn în vârstă câteva zile la rând în cimitirul de la Muncitoresc, care a lucrat zile întregi la morminte şi chiar de ziua morţilor le-a găsit fără împrejmuire. Nu trecuseră 24 de ore de când nu a mai fost la cimitir.
    Domnule primar?