FOTO: Paradă pe două roți

Reșițenii au avut parte în weekend de o altfel de educație rutieră. Parada motocicletelor a adunat zeci de șoferi pe două roți, care, urmați de oamenii legii, au străbătut Reșița dintr-un capăt în altul.

Zgomotoasa caravană a motocicliștilor reșițeni a traversat oraşul din Muncitoresc și până la Câlnic. Pe tot parcursul drumului, șoferii pe două roți au fost însoțiți de patrulele de poliție. Totul a fost foarte bine organizat, iar în Govândari s-a făcut o oprire, unde atât motocicliștii, cât și oamenii legii, le-au împărțit pliante trecătorilor și șoferilor.

“Mi se pare o idee bună această paradă a motocicliștilor. Poate, în felul acesta, le putem atrage atenția șoferilor de motociclete, dar și de mașini, care gonesc nebunește pe șosele”, a declarat un reșițean.

Alexandru Chețan, vicepreședintele Asociației Guerrilla Motors care, împreună cu Inspectoratul de Poliție din Caraş-Severin, a organizat evenimentul, spune că dorește ca astfel de acțiuni să devină o tradiție, cea de acum fiind cea de-a doua care încheie săptămâna prevenirii criminalității.

“Nu știu dacă putem să-i spunem tradiție, dar noi asta ne dorim să facem. Vrem să atragem atenția tututor participanților la trafic. Nu vrem să mai existe divergențe în trafic, tocmai de asta în parteneriat cu Poliția, am încercat să facem un fel de educație rutieră”, a declarat Alexandru Chețan, vicepreședintele Guerrilla Motors.

“Săptămâna a fost una a prevenirii criminalității. Este a doua campanie care se încheie cu o paradă a motocicliștilor. La parada ce a avut loc pe raza municipiului Reșița, am împărțit materiale cu caracter preventiv cu mesajul Împarte Drumul, Alege Viața!”, a spus comisarul șef Decebal Davidoiu, șeful Serviciului Rutier Caraș-Severin.

După paradă, participanţii au poposit la un gulaş într-un complex din oraș. Oamenii legii, dar și motocicliștii, au de gând să mai organizeze și pe viitor astfel de activități, pentru că scopul este comun ambelor tabere: prevenirea accidentelor în care sunt implicați motocicliști.