Susținerea lui Felix Borcean dăunează grav imaginii personale? „După ce a apărut această poveste, au început și atacurile la persoană împotriva mea”

Felix Borcean are mulți susținători, dar și destui contestatari, cei mai mulți din rândul celor care până mai ieri se declarau colegi și apropiați de primarul încă în funcție al Caransebeșului. Așa se face că orice declarație publică referitoare la o alianță cu Felix Borcean aduce după sine și atacuri. Campania electorală fiind la un pas distanță, de cele mai multe ori aceste atacuri nu țin cont neapărat de realitate.

Este bine cunoscut faptul că luptele electorale sunt unele dintre cele mai murdare, candidații aruncând cu noroi în stânga și dreapta, indiferent de natura relațiilor de până mai ieri. Imediat după ce a declarat public că partidul pe care îl reprezintă îl va susține pe Felix Borcean pentru încă un mandat, liderul PMP Caraș-Severin s-a trezit atacat, semn că alegerea a deranjat. „Iată nu demult a venit Felix Borcean alături de noi. Păi uitați-vă și o să vedeți după ce a apărut această poveste, au început și atacurile la persoană împotriva mea. Sunt curat în fața lui Dumnezeu, sunt curat în fața celor care m-au votat. Mâine dacă mă cheamă cineva să le dau explicații mă duc cu zâmbetul pe buze și vă asigur că voi pleca la fel.”, dă asigurări Ionuț Popovici.

Președintele PMP Caraș-Severin a dezvăluit că Felix Borcean nu este singurul primar din județ, aflat într-un alt partid, cu care el are o relație bună de mai multă vreme. Și Adrian Torma, un alt primar implicat în tot felul de conflicte iscate chiar în interiorul partidului său, este un om pe care Ionuț Popovici îl apreciază. „Atât eu, cât și Felix Borcean, cât și Adi Torma, chiar dacă suntem din 3 partide diferite, să știți că în anumite momente am ținut legătura strâns. Iată că astăzi suntem puși în fața mitralierei, unii cred că la zid, dar noi suntem în câmp deschis și s-ar putea ca gloanțele să treacă pe lângă noi, pentru că avem noi o pavăză de la Dumnezeu lăsată. Suntem de 4 ani în politică. Oarecum gândim la fel și iată, după 4 ani de mandat, oarecum ne poziționăm în aceeași tabără împotriva inamicului, ca să nu spun a dușmanului. Nu am dușmani în politică, adversari, cel mult inamici. Dușmani nu există. Eu mi-am scos din vocabularul personal acest termen. În viața de zi cu zi nu am dușmani. Dacă alții au probleme cu mine, e problema lor, dar eu nu am niciun fel de dușman. (…) Eu vă spun doar că Felix Borcean va fi cel puțin pentru următorul mandat primarul Caransebeșului pentru că a dovedit că este un om echilibrat care are coloană vertebrală.”, a mai declarat Ionuț Popovici în redacția Express de Banat.


Dacă în alte partide practica de a asculta la orice pas de „șeful” de la centru, indiferent dacă o anumită decizie nu ar fi tocmai bună pe plan local, este în floare, ne-am obișnuit ca PMP să fie… altfel. E suficient să ne amintim că timp de 4 ani în Consiliul Județean Caraș-Severin alianța s-a făcut cu partidele de stânga, deși la nivel național lucrurile stăteau diferit. Ionuț Popovici spune că l-a fel s-a întâmplat și acum, când s-a decis susținerea lui Felix Borcean: totul s-a tranșat la nivel local. „Unul dintre sfaturile pe care președintele Traian Băsescu la vremea respectivă al Partidului Mișcarea Populară mi l-a dat a fost: «Ionuț, ai intrat în politică, trebuie să îți asumi». Cine spune de intervenții, că cineva ne-a manipulat sau că ne-a stimulat, este un tâmpit, habar nu are care e realitatea. Realitatea este una simplă: am decis în funcție de cum am fost tratați”.

Să fie și Adrian Torma inclus în planurile lui Ionuț Popovici, așa cum s-a întâmplat la Caransebeș cu Felix Borcean? Rămâne de văzut pentru că, nu-i așa, în politică totul este posibil.