E 99% sigur: Sorin Grindeanu revine în PSD!

Marius Damian este una dintre variantele PSD la Primăria Caransebeș în alegerile locale din luna septembrie. Nominalizarea lui nu este bătută în cuie, deoarece unii colegi de partid invocă faptul că, deși este născut și legat prin domiciliu de Caransebeș, el pare fi mai degrabă apropiat de teregoveni, acolo unde a fost primar câteva mandate. În prezent, Damian ocupă funcția de administrator al județului.

Dincolo de aceste dispute interne, Damian vede și partea plină a paharului, cea de implicare a fostului premier Sorin Grindeanu în activitatea de partid, fiind convins că acesta va reveni în PSD, în ciuda funcției bănoase pe care o are la ANCOM. „Sorin este unul din vectorii PSD-ului la nivelul Regiunii Vest, chiar dacă nu mai face politică astăzi. Adică întrebări și coordonare e normal să le facă. E clar că nu are nicio funcție politică, știți bine că nu are, dar discuțiile exact cum eu aș merge pe un post nu știu unde și nu aș putea să mai discut cu cei din partid. Despre Sorin Grindeanu pot să spun doar lucruri de bine, în niciun caz de rău.”, ne-a mărturisit liderul PSD.

În privința reîntoarcerii lui Grindeanu în politică, Marius Damian nu are niciun dubiu în această privință: „Eu zic că în proporție de 99% va reveni în PSD. Din discuțiile pe care le-am avut, e una din persoanele care a avut funcții importante, pe lângă parlamentare a fost și premierul României, o funcție maximă. Și eu zic că e nevoie de oameni care au notorietate și care au viziuni politice și reușesc să ducă în spate ceea ce trebuie”.

Când a fost pus să vorbească în privința echipei cu care ar urma să lucreze Grindeanu în cazul în care va reveni în partid, Damian a „scăldat-o”, lăsând loc interpretărilor. „Vreți să dau din casă? Astea sunt chestiuni care se hotărăsc acolo, e și acolo un interimat, exact cum e și la Reșița, un interimat pe care acuma îl asigură președintele Marcel Ciolacu, iar dânsul împreună cu echipa de acolo din Biroul Național interimar, le stabilesc împreună. Sunt lucruri care, vă dați seama, nu le pot da din casă și nici nu ar fi ok să dau eu ceva la nivel național. Au purtător de cuvânt, au oameni care pot să vă dea informații de campania care o să aibă loc acuma. Dar să vă mai spun ceva, din informațiile care le am, s-ar putea ca atât localele, cât și parlamentarele să se ducă la anul în martie. Deci în proporție de 50%, zic eu, să nu zic mai mare, dar s-ar putea ca la început lunii martie să vină localele și în a doua săptămână parlamentarele. Vedeți și coronavirusul, situația de urgență, peste 1.000 de cazuri în fiecare zi. Deci suntem o problemă la nivel european, ați văzut că ne-au socotit «Brazilia Europei».”, a mai spus Marius Damian.