Șușanea cu iz electoral! Centrul Lugojului este blocat timp de trei zile, într-o atmosferă de toamnă, cu Serbările Verii

Un afiș mare, cu multe portrete mici, anunță trei zile de „Serbări ale… verii”, desfășurate primăvara, în zilele de 10, 11 și 12 mai. Ca de obicei, totul se va încheia în 12 mai, la ora 23, spre bucuria lugojenilor, cu „tradiționalul foc de artificii”, ca să folosim o formulă consacrată. Toate bune și frumoase, gusturile nu se discută, doar că pe afiș apar Primăria și Consiliul Local al Municipiului Lugoj. Fapt ce a stârnit uimirea unei părți a aleșilor locali.

„Noi, în calitate de consilieri, nu am fost informați despre acest eveniment și el nu apare în agenda culturală pe 2019, aprobată de consiliu, doar ne-am trezit ca parteneri. Ca și consilier, am fost contactat de organizator la începutul săptămânii, care mi-a spus că a încercat să ajungă la Lugoj de mai mulți ani și că este un eveniment caritabil pentru o colegă solistă, căreia nu i-a dat numele. Precizarea de spectacol caritabil nu apare pe afiș. Până mi se va prezenta aprobarea conform Legii 30/91 privind adunările publice, evenimentul este organizat ilegal, în plină campanie electorală. Se ocupă ilegal domeniul public și nimeni nu ia nicio măsură”, ne-a declarat Liviu Brîndușoni, consilier din partea USR.

Invitat să comenteze formularea de pe afiș – „Asociația Culturală Pordampi, în colaborare cu Primăria Municipiului și Consiliul Local Lugoj” Claudiu Buciu, președintele filialei municipale a PNL spune că, din câte știe, asociația a făcut o cerere către Primărie pentru a ține aceste serbări, iar administrația locală a aprobat un concert pe scena de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, dar nu și activități ale comercianților pe domeniul public. Acestea din urmă, evident, nu țin de asociație.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dacă e caritabil, de ce nu se vând bilete?

În schimb, Buciu întreabă: „Dacă este un eveniment caritabil, de ce nu se vând bilete? Cine aduce atâția cântăreți în centrul orașului, doar de amorul artei? E un business care se alimentează din închirierea ilegală a domeniului public către comercianții veniți din alte părți. Nu am nimic cu ei, dar, mă întreb: lugojenii nu mai știu să frigă un mic? Comercianții lugojeni vor oferi servicii de calitate, pentru că rămân în orașul unde își au clienții, care le pot cere oricând socoteală. De ce nu închiriază Primăria Municipiului Lugoj către lugojeni? De ce să nu promovăm comercianții locali?”.

Până când toate aceste întrebări vor primi răspuns, cele trei zile de veselie își vor urma cursul, iar idealurile europene vor fi cinstite cu mici, bere și decibeli pe măsură.

banner 970 x 250