Investiţii culturale cu hopuri în comuna Pojejena

În comuna Pojejena se investesc bani serioși în cultură! Peste 700.000 de euro au fost direcționați spre dezvoltarea localității la acest capitol.

Lucrările din cadrul proiectului „Modernizare şi reabilitare a căminelor culturale din localităţile Şuşca şi Belobreşca” sunt pe punctul de a începe. Valoarea totală a proiectului se ridică la 373.000 de euro, sumă provenită prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, implementarea proiectului realizându-se prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. În privinţa instituţiei culturale din Şuşca, primarul comunei Pojejena, Mira Radovancovici, afirmă că au fost ceva probleme în trecut, dar acum, lucrurile au intrat în linie dreaptă, ceea ce denotă că materilizarea proiectului va fi fără ochivoc: „La Şuşca au fost ceva probleme şi asta pentru că, în trecut, la prima licitaţie, s-a prezentat un singur ofertant, care, pe parcurs, a fost exclus şi trebuia reluată întreaga procedură. Acum am semnat contractul cu un constructor şi urmează să înceapă lucrările peste tot”.

O altă investiţie generoasă a fost făcută şi pentru Centrul Cultural de la Pojejena. Valoarea investiţiei se ridică la 337.000 de euro, sumă acordată de către Guvernul României prin Compania Naţională de Investiţii. Nici materializarea acestui proiect nu a avut o traiectorie fixă de la bun început: „Lucrările de modernizare la Pojejena au început în 2015. S-a întârziat cu demersurile aici din cauză că, la prima licitaţie, constructorul, care a câştigat execuţia lucrării, a început să-şi facă treaba însă, pe parcurs, nu ştiu ce s-a întâmplat cu firma, cred că a intrat în faliment şi trebuia reluată procedura de licitaţie. Acum, totul este gata. Mai rămâne de făcut recepţia”, anunţă edilul din Pojejena.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Tot sub umbrela modernizării şi dotării va intra şi Căminul Cultural din localitatea Radimna, după cum anunţă Radovancovici.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/