Medicii de familie cărășeni, în grija Pro România și a lui Mocioalcă!

Deputatul Ion Mocioalcă este singurul politician cărășean care a remarcat astăzi, de ziua lor, meritele și greutățile cu care se confruntă medicii de familie din Caraș-Severin și din România, în general.

Lefurile fabuloase pe care le încasează la ora actuală unele cadre medicale din România nu sunt valabile și în cazul medicilor de familie, iar numărul mic al acestora și numeroasele localități în care nu există vreun cabinet de medic de familie ar trebui să genereze mai multă atenție și interes pentru actuala guvernare și pentru ministrul Sorina Pintea. Dar de unde atâta grijă?! Dacă în 19 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Medicului de Familie, astăzi se sărbătoreşte Ziua medicului de familie cărăşean, motiv pentru secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă, să tragă mai multe semnale de alarmă. Pe lângă urările clasice specific unei zile de sărbătoare, deputatul a amintit de finanțarea insuficientă, de birocrația și legislația deficitare, de avantajele care le-au fost promise şi de aşteptările cu care medicii de familie au rămas în cele din urmă!

Mocioalcă a remarcat devotamentul de care dau dovadă medicii de familie cărășeni în ciuda faptului că mulți dintre ei sunt obligați să-și facă meseria în condiții dificile. Rolul foarte important pe care îl au în societate cei aproximativ 160 de medici de familie cărășeni, puțini pentru un județ care în care s-a muncit din greu, în minerit sau suderurgie, ar trebui să genereze mult mai mult interes față de oamenii în halate albe, a mai spus Mocioalcă.

leader board 728 x 90 px