Scenetă politică. „Putea să spună un simplu mulțumesc!”

După ce a lucrat doi ani la proiectul de amenajare a ruinelor din centrul municipiul Caransebeș, fostul city manager al municipiului, Andrei Ungur, s-a simțit mâhnit de apariția în presă a primarului Felix Borcean la semnarea contractul de finanțare pentru acest proiect.

Fostul city manager, care a deținut această funcție până în 6 mai, spune că nu este corect ca primarul să-și însușească toate meritele, mai ales că nu a lucrat nicio clipă la acest proiect, ba mai mult să spună că atât de bine s-a lucrat încât Primăria mai trebuie să plătească, pe lângă cota parte de 2%, și cheltuielile neeligibile.

„A spus Felix Borcean că eu pentru asta am fost plătit, să fac proiecte… Fals, eu nu am fost plătit pentru asta…, pentru a face proiecte este plătit personalul din cadrul Compartimentului Proiecte și Programe. Și vă pot prezenta o listă semnată de directorul compartimentului, Gabriela Bănăduc, cu proiectele pe care le are în pregătire din 2016 fără niciun rezultat, din cauza căreia am fost rugat de primar să mă ocup și de proiecte. Sunt proiecte care ar putea aduce aduce milioane de lei în Caransebeș, dar niciunul nu este depus, Bănăduc menționează vreo 15-20 la număr, dar ori nu sunt depuse, ori sunt în lucru”, a declarat Andrei Ungur.

Acesta a mai menționat că primarul Felix Borcean a venit cu rugămintea clară să se ocupe și de proiecte. De aceea, când proiectul privind amenajarea zonei de ruine din centrul municipiului a fost eligibil și a lucrat timp de doi ani la întocmirea documentației, laurii au fost culeși de primar, spune Andrei Ungur, președinte PNL Caransebeș. „E o muncă titanică și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, dar peste 80% din actele emise de Primărie în ultimii doi ani și jumătate îmi poartă semnătura. Eu urez succes echipei care se va ocupa de implementarea proiectului. La finalul acestuia va fi o schimbare majoră în imaginea zonei centrale. Și din partea primarului era suficient un simplu mulțumesc”, a mai adăugat Andrei Ungur.

În replică, primarul Felix Borcean spune că nu i-a luat din credit lui Andrei Ungur, dar contractele de finanțare se semnează de către primar.

CITEȘTE ȘI:  Un milion de euro pentru ruinele din centrul Caransebeșului. Proiectul futurist a primit finanțare!

banner 970 x 250