Surpriză pentru iubitorii de teatru! Astăzi se va juca piesa „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, o poveste despre definirea constantă a granițelor umanului

La Teatrul Național din Timișoara, 2020 aduce astăzi publicul la reprezentația celei mai recente producții a instituției, „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, un scenariu de Mihaela Lichiardopol, după romanul lui Horace McCoy.

Evenimentul va avea loc astăzi, 9 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului Național Timișoara.

„Și caii se împușcă, nu-i așa?” este o reflecție matură și sensibilă asupra unei lumi pe care, la începutul secolului al XX-lea, Charlie Chaplin o ilustra comic și amar, deopotrivă, în filmul „Modern Times”. Triste povești despre o Ea și un El cu emoțiile și reflexele tocite într-un maraton de dans, „Și caii se împușcă, nu-i așa?” a cunoscut celebritatea după ecranizarea cu Jane Fonda și Michael Sarrazin în rolurile principale. De o actualitate zguduitoare, spectacolul este o poveste a întâlnirii omului cu sine și cu celălalt în momentele de alienare, o poveste despre definirea constantă a granițelor umanului.

Regia spectacolului îi aparține Mihaelei Lichiardopol, scenografia este semnată de Geta Medinski, iar coregrafia – de Baczó Tünde; light designul fiind conceput de Florian Putere. Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Cătălin Ursu, Alina Ilea, Bogdan Spiridon, Ana Maria Cojocaru, Ionuț Iova, Iuliana Crăescu, Constantin Tovarnițchi, Roberta Popa Ionescu, Cristian Szekeres, Luminița Tulgara, Raul Lăzărescu, Daniela Bostan, Alexandru Pîntea, Laura Avarvari, Alecu Reus, Mălina Petre, Ana Maria Pandele Andone și Flavius Retea.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm