Lipsa banilor atârnă tot mai greu la clubul primăriei. Plecări și de la echipa de rugby!

Restanțele salariale tot mai mari încep să coste la clubul SCM Timișoara, al municipalității din orașul de pe Bega. După plecările de titulari de la echipa de handbal, același lucru se întâmplă și la echipa de rugby. Acum, cu trei noi plecări!

Timișoara Saracens a anunțat deja la final de an că au plecat German Aranda și Paea Fonoifua. În noul an, numărul plecărilor a ajuns la cinci. Noile nume sunt ”grele”: Vasile Rus, Luke Samoa și Sione Taupaki. Rus și Samoa sunt deciși să se lase de rugby. Rus a ajuns la 36 de ani, iar în prima fază, plecarea sa a fost anunțată de fostul finanțator al echipei, Dan Dinu. ”A fost o onoare să te am ca și jucător și ca și căpitan ! Am trăit multe emoții împreună. Baftă pe mai departe”, a fost textul postat de Dan Dinu, alături de o fotografie cu Rus, pe Facebook.

Rus mai avea contract cu clubul, dar și probleme financiare au dus la retragere. ”Nu a fost deloc o decizie ușor de luat, după atâția ani petrecuți la Timișoara. Am cumpănit mult, am discutat și cu familia și în cele din urmă am decis să închei acum cariera sportivă și să mă orientez spre ceva ce poate aduce familiei mele o mai mare siguranță financiară. Cei 10 ani petrecuți la Timișoara au fost cei mai frumoși ani din cariera mea ca rugbist și le mulțumesc coechipierilor, antrenorilor și conducerii clubului pentru susținerea pe care mi-au arătat-o de-a lungul timpului. Mulțumesc și lui Dan Dinu pentru oportunitatea oferită acum 10 ani, aceea de a juca la Timișoara și îi mulțumesc și lui Dușan Filipaș pentru încrederea acordată de-a lungul anilor. Mi-ar fi plăcut să mai câștig un trofeu împreună cu echipa înainte de a „agăța ghetele”, dar asta este viața, anul trecut nu a fost să fie. Rămân, totuși, cu amintiri frumoase, pe care, indiferent de ceea ce se va întâmpla de acum încolo, nu ni le va putea lua nimeni. Timișoara este și va rămâne cea de-a doua casă a mea și ori de câte ori voi avea ocazia, voi reveni cu drag aici. Mulțumesc, pe această cale, suporterilor care au fost alături de mine și de echipă de-a lungul celor 10 ani și sper să ne revedem cu bine”, a spus Rus pentru site-ul oficial al clubului.

Naturalizat în naționala României, și Luke Samoa a decis să se retragă din activitatea rugbystică. ”Am discutat cu soția mea despre viitorul nostru și, din păcate, având în vedere faptul că veniturile din rugby nu ne oferă o siguranță financiară, am decis să renunț la cariera rugbystică și să ne întoarcem în Australia. Nu pot decât să mulțumesc familiei mele pentru că m-a susținut și suportat în toți anii în care am fost cu toții departe de casă și, în același timp, mulțumesc Timișoarei Saracens pentru oportunitatea de a reprezenta clubul în ultimii ani ai carierei mele. Au fost doi ani și jumătate de care ne vom aminti cu drag, atât eu, cât și familia mea. Mulțumesc suporterilor pentru susținere. România și Timișoara vor fi mereu locuri dragi mie și mă bucur că am avut oportunitatea și onoarea de a îmbrăca atât tricoul Timișoarei Saracens, cât și tricoul României”, a spus Samoa, pentru aceeași sursă.

Și managerul secției de rugby spune că banii sunt o problemă tot mai mare. ”Nu ne bucură deloc plecările câtorva jucători esențiali pentru echipa noastră, dar le mulțumim tuturor pentru anii și lunile petrecute alături de noi și pentru contribuția adusă la rezultatele echipei și le urăm toate cele bune în tot ceea ce-și propun să realizeze în viitor.Nu putem spune, din păcate, că reuniunea echipei a fost una deosebit de relaxantă, având în vedere faptul că situația financiară încă nu s-a soluționat, dar le mulțumesc tuturor celor care au revenit și mă voi strădui cu tot ceea ce ține de mine să nu le înșel încrederea și așteptările. Sper că vom reuși să trecem și peste acest obstacol și, așa cum am primit semnale din cadrul administrației clubului, să reușim să reintrăm pe făgașul normalității până la reluarea activității competiționale”, a spus Attila Brosovszki, tot pentru site-ul clubului.

Informațiile noastre sunt că și alți jucători au memorii depuse. Rus spre exemplu, nu a avut memoriu. Au reclamat însă întârzierile salariale și nume precum Marius Iftimiciuc, Ionel Melinte, Vlăduț Zaharia, Michael Stewart, Hinckely Vaovasa, Marius Lungu sau Damian Strătilă. Zaharia a dezmințit informația cum că a depus memoriu pentru restanțe.