Supraveghere de peste granițele țării!

O idee circulă de ceva vreme în sistemul de învățământ românesc după modelul european. Catalogul electronic ar fi o variantă perfectă pentru părinții români și în special pentru cei cărășeni, care încearcă să se împartă între munca din țările străine și educația copiilor rămași acasă.

Catalogul virtual sau catalogul electronic este soluția ce va face lumină între copil și părintele plecat în străinătate. Această variantă asigură accesul părintelui la situația școlară a copilului indiferent de locație, doar prin intermediul internetului. În rândul unităților de învățământ din județ, multe se gândesc la această variantă însă puține sunt cele care au și găsit soluții pentru implementare. „Ne dorim ca plan de viitor să introducem acel catalog electronic pentru că și la noi în zonă avem un număr mare de părinți care pleacă în străinătate și credem noi că așa s-ar asigura accesul la informație în timp util și ar putea și ei să sugereze niște măsuri care să ne ajute în munca noastră cu elevii. Dacă ei ar fi în permanență conectați la ceea ce se întâmplă la școală, ar fi mai ușor să corijeze un anumit comportament chiar și de acolo”, a explicat pentru Express de Banat Simona Țaru, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Oțelu Roșu.

Pe de altă parte, oricât de benefică ar fi această variantă de control, Inspectoratul Școlar Județean este sceptic cu privire la implementarea lui. „Ne dorim cataloguri virtuale în județ, însă, din păcate, fiind un județ cu potențial financiar redus, nu am impus unităților de învățământ să implementeze așa ceva. Este o situație cu două tăișuri: pe de-o parte, ca părinte, ai acces la notele copilului de oriunde; pe de altă parte, copilul este expus. Un catalog electronic este de dorit, dar în acelaști timp copilul să fie și protejat. De altfel, se poate ca acea platformă să nu fie sigură, iar elevul să aibă acces să își modifice notele sau absențele, lucru care nu ar afecta situația lui școlară, pentru că de bază rămâne catalogul clasic. O platformă sigură, dar care ar necesita foarte mulți bani, este cea în care părintele să poată vedea doar notele propriului copil, poate pe baza accesului cu username și parolă”, a precizat Ioan Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean. Costurile sunt în funcție de ofertele firmelor ce vin cu astfel de servicii online. La unele companii se plătește de către părinte între 7 și 11 lei pe lună, la care se adaugă costurile de început ale școlii pentru implementarea sistemului.

Foto: ziuadecj.net

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/