Supermarketurile, somate de Primăria Timișoara să nu mai blocheze roțile mașinilor în parcări!

Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a întrunit de urgenţă pentru a analiza faptul că unele centre comerciale practică blocarea roţilor autovehiculelor ai căror conducători auto staționează în parcările acestora. Totodată, acestea percep și taxe de deblocare.

„Aducem la cunoştinţă faptul că aceste practici au fost realizate şi în trecut, de o altă societatea comercială, dar au fost considerate ilegale de către instanţele judecătoreşti competente de pe raza municipiului Timişoara. Având în vedere cele semnalate, somăm public centrele comerciale/supermarketurile care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici. În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente”, a transmis miercuri Culiţă Chiş, vicepreşedinte al Comisiei de Circulaţie.

Cetăţenii care sunt sau au fost victimele acestei practici sunt rugaţi să sesizeze Poliţia Română sau Parchetele care au competenţe.

Parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002.

În conformitate cu prevederile Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002, singura societate comercială autorizată de Primăria Municipiului Timişoara să realizeze serviciul de blocare şi/sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere este Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA.

Sursa foto: prahovaeconomica.eu