Alegerea primarilor în două tururi: avantaje sau dezavantaje pentru primarul Borcean?

Guvernul liberal ar putea avea o a doua asumare a răspunderii la începutul anului viitor și pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi. Dacă ar fi aprobat proiectul de lege, atunci nu s-ar mai specula că anumiți primari ajung în fruntea administrațiilor locale, chiar dacă cetățenii au ieșit la vot în procent foarte mic.

Felix Borcean are două ipoteze în care există avantaje și dezavantaje dacă proiectul de lege intră în vigoare.

Mă gândesc în situația mea: dacă aș candida din partea PNL, m-ar dezavantaja în două tururi, dacă aș candida ca independent sau din altă ipostază, poate m-ar avantaja. Este discutabil!”, a spus Felix Borcean.

Potrivit proiectului de lege, un al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarilor ar fi organizat dacă niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi. Turul doi se organizează la două săptămâni de la primul tur de scrutin.

Proiectul a primit raport comun de respingere de la Comisia Juridică și cea de Administrație Publică pe 9 octombrie 2019.

Stelian Ion, liderul deputaților USR: „Pe cale parlamentară e greu, dar va fi o luptă. Cel mai simplu este pe calea ordonanței de urgență sau prin angajarea răspunderii Guvernului, pentru că în Parlament întâmpinăm dificultăți”.