Super performanță în Valea Domanului! Reșița a câștigat două trofee într-o singură zi: Cupa României și campionatul!

Două semnături, ale lui Cristian Bobar și Robert Benczik, au fost suficiente pentru ca titlul de campioană a româniei din 1930, obținut de UD Reșița, și Cupa României, câștigată în 1954, de Metalul Reșița, să intre astăzi în palmaresul CSM Școlar Reșița!

„Am semnat recuperarea palmaresului clubului Metalul Reșița. Era important în primul rând pentru microbiștii reșițeni, îi mulțumesc lui Robi Benczik pentru amabilitatea de a face acest transfer de documente. De doi ani și jumătate, Primăria Reșița aduce acasă active, depoul de tramvaie, palmaresul clubului, piața din Muncitoresc, parcarea de vizavi de OMV, punctul termic din spatele Polivalentei. După 20 de ani în care s-au tot înstrăinat lucruri, Primăria Reșița face achiziții. Banii reșițenilor vă asigur că sunt pe mâini bune. Cât timp voi conduce eu destinele acestui oraș nimeni nu va mai pune mâna pe ceva ce aparține orașului Reșița”, a anunțat marea victorie primarul Nelu Popa.

Președintele Clubului Sportiv Muncipal Reșița, din vara acestui an Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, Cristian Bobar, atrage atenția tuturor rosso-nerilor că în Valea Domanului nu mai e loc de mediocritate, de lamentări și de înființări și desființări de echipe. Istoria obligă! Până astăzi Reșița fotbalistică n-a mai avut istorie, ea s-a aflat într-un sertar, acasă la Robi Benczik. Acum însă are, are trofee, are culori, imn, palmares și însemne, are de toate. „Eu am lucrat la Dinamo, știu ce înseamnă pentru suporteri tradiția unui club. Sunt multe echipe de tradiție în țară, dar nu știu dacă au trofeele câștigate de CSM Reșița. Datoria noastră este să continuăm această tradiție, să facem și noi performanțele altora dinaintea noastră. Trebuie să ajungem acolo unde ne e locul, să jucăm cu 10.000 de oameni în tribune”, a afirmat Bobar.

Consilierul local Mihail Boru, care totodată e și membru al galeriei, anunță și el performanțe de top pentru CSM Reșița. A fost ani la rând lângă echipă și știe foarte bine de ce nu s-au obținut performanțe în ultimele decenii. De acum încolo va fi altceva, e convins consilierul local cu fular de ultras la gât: „Am reușit să aducem în Valea Domanului ceea ce ne lipsea pentru a fi un club mare!”

Cupa și campionatul cu care se poate lăuda începând de astăzi clubul din Valea Domanului n-au costat nimic. E adevărat, nimeni nu știe cât valorează, dacă se poate obține vreun ban de pe urma acestui palmares, dar nici nu contează atât timp cât asta e ceea ce și-au dorit microbiștii reșițeni și asta e ceea ce a lipsit Reșiței pentru a ajunge în elită. Valorea sentimentală e inestimabilă. „Eu sunt bucuros că s-a întors clubul la matcă. CSM nu a însemnat numai fotbal, am avut campioane la popice, a însemnat un Romică Rașovan campion european la lupte, a însemnat un Feri Vaștag și o grămadă de sportivi care au adus faimă acestui oraș. Am cedat cu titlu gratuit palmaresul și sper ca Bobar să ajungă acolo unde am fost și noi”, a explicat Benczik gestul său generos.