Luminița Jivan, ispită pentru liberali! Renunță la opoziție pentru un fotoliu?! [UPDATE]

Ședință agitată la această oră a Biroului Politic Județean al PNL Caraș-Severin! Trei consilieri județeni sunt nominalizați pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, funcție pe care noul șef PSD, Luminița Jivan, le-ar fi oferit-o!

Surse demne de toată încrederea din interiorul PNL Caraș-Severin confirmă faptul că Mircea Teodorescu, Daniel Surdu și Dumitru Rujan sunt variante pentru înlocuirea unuia din actualii vicepreședinți ai administrației județene, Ionuț Popovici (PMP) și Flavius Nedelcea (PSD). Cel mai probabil e vorba despre primul dintre ei, Nedelcea urmând să fie înlocuit cu Anca Pascu, tot de la PSD. Propunerea Luminiței Jivan a agitat serios lucrurile în PNL, deși, politic, pentru liberali acceptarea acestei funcții e sinucidere curată. Liberalii din Consiliul Județean fac și în prezent o opoziție foarte slabă spre deloc, dar în cazul în care ar accepta fotoliul de vice ar însemna să stea pe burtă până la finalul mandatului. Iar unii chiar sunt dispuși să stea, spre disperarea altora care își dau seama că oferta Luminiței Jivan presupune împărțirea capitalului negativ de imagine cu PSD atunci când vor trebui explicate eșecurile de la Aquacaraș, de la deponeul de la Lupac și atâtea altele.

Teodorescu a fost privit la un moment dat ca principal favorit, numai că unii din colegii săi au ținut să demonstreze în plen că e total nepregătit.

UPDATE, ora 17.15

„În BPJ s-a decis cu 22 voturi pentru și 2 împotrivă că în cazul vacantării posturilor de vicepreședinți ai Consiliului Județean, PNL nu va propune candidați, pentru a nu fi complici la dezastrul administrației județene”, a precizat Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!