Se circulă în condiții de iarnă și la Caransebeș. Șoferii vor mai mult, Primăria oferă cât poate

Ninsorile dau din nou bătăi de cap atât autorităților din Caransebeș, cât și șoferilor, astfel că, deși nu sunt străzi închise, recomandarea generală este prudență la volan. Și asta pentru că oricât s-ar curăța drumurile, cum temperaturile sunt de -4 grade Celsius pe timpul zilei și -7, -8 pe timpul nopții, este mai greu să se topească stratul de gheață de pe carosabil. Vestea bună ar fi că din această seară încetează ninsorile, anunță meteorologii.

Deși șoferii se plâng că se circulă greu și mai ales zona parcărilor este greu practicabilă, reprezentanții Primăriei Caransebeș dau asigurări că toate cele 4 utilaje ale Serviciului Public de Întreținere și Reparații (SPIR) sunt pe teren:

„Zone închise nu sunt, dar ne descurcăm destul de greu pentru că cele patru utilaje nu fac față. Nu putem să spunem că suntem mulțumiți pentru că ninge încontinuu, dar străzile sunt practicabile, se poate circula cu viteză redusă. Avem situații unde se intră greu cu plugul: pe străzile Potocului, Romanilor și mai ales CD Loga, între Piața Dragalina intersecție cu Halici, pentru că șoferii parchează pe carosabil și pe o parte, și pe alta și pe lângă asta, acum cum ninge nici nu parchează paralel cu bordura. Mai sunt și șoferii care parchează pe carosabil mai ales pe arterele principale și este greu să deszăpezești”, ne-a precizat șeful SPIR, Ion Gheorghe Ștefan.

Până acum s-au consumat 50 de tone de sare, 36 de tone de nisip și 14 tone de clorură de calciu. Prognoza meteo anunță reducerea cantităților de ninsori în următoarele zile, însă gerul va persista, cu temperaturi de -4 grade pe timpul zilei și până la -8 grade Celsius pe timpul nopții, astfel că angajații SPIR vor acționa cu material antiderapant (nisip și clorură) pentru a îndepărta stratul de gheață de pe carosabil și a asigura aderența.