Muntele Mic, prietenos și nu prea cu turiștii la început de an. În schimb, peisajul este de vis!

Condițiile meteo au făcut ca numărul turiștilor pe Muntele Mic să fie mai redus decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate astea, și în acest weekend sunt așteptați peste 600 de turiști care și-au făcut deja rezervare. La aceștia se adaugă iubitorii de schi care urcă și coboară în aceeași zi.

Stratul de zăpadă măsoară 110 cm, ne-a precizat reprezentantul teleschiului Borlova, Horațiu Buna.

„Vremea nu a ținut cu noi, deși nu ne plângem de ninsoare. Acum avem peste 1 metru de zăpadă și peisajul este de vis. Putem estima că față de aceeași perioadă a anului trecut, turiștii sunt cu 35-40% mai puțini. Drumul către munte este practicabil pentru șoferi, lanțurile la roți sunt obligatorii. În ultima săptămână de vacanță au avut loc trei tabere de copii și acum în weekend așteptăm în jur de 600 – 700 de turiști. Utilajele de deszăpezire au lucrat toată noaptea, am ajutat și noi cu utilajul nostru. Instalațiile funcționează și pe nocturnă, doar condiții meteo să fie bune”, ne-a precizat Horațiu Buna.

Romeo Dunca spune pe pagina sa de Facebook că pentru acest weekend nu se anunță soare la Muntele Mic.

„Dacă nu va fi ceață, câțiva cm de zăpadă în plus nu ne împiedică să pornim telescaunul Vâlsanu. Drumul nu arată prea bine fiind îngust și cu gheață pe mare parte a lui și de aceea accesul până în stațiune va fi dificil, ca de obicei. Mașinile parcate cu câteva sute de metri înainte de parcarea de pe platou îngustează si mai mult banda de circulație, sporind stresul și timpul pierdut pentru a intra în parcare”, spune Romeo Dunca.

„Propunem celor ce doresc să câștige timp, mai ales dacă vin doar pentru schi dimineață și doresc să se întoarcă pe seară, următoarea variantă de acces. Am pregătit 4 parcări numerotate cu WeSki P1…2…3…4 începând cu 2,5 km înainte de a ajunge pe platoul alpin și până la Stână, cu 1 km înainte de complexul Muntele Mic. Sunt curățate și pot adăposti 200 de mașini. În ordinea umplerii lor începând cu P1 de la Stână vom transporta gratuit în stațiune toți clienții care achiziționează cartele de ski la Felix, Nordica sau Vâlsanu din 30 în 30 de minute sau mai repede, dacă există cerere. Cei interesați vor putea coborî și la curba mare care duce la zona de plecare Vâlsanu de unde, pe drumul respectiv sau pe curba de nivel, se poate ajunge imediat pe schiuri până la stația de îmbarcare a telescaunului”, a mai precizat Dunca.