Frumusețile României vor deveni ținta fotografilor din întreaga lume în cadrul unui festival organizat în premieră

Un festival unic în România și o promovare turistică excepțională. De asta va avea parte țara noastră printr-o inițiativă venită tocmai din Grecia, la care și-a adus aportul și fotograful Flavian Savescu, renumit deja pentru imaginile sale premiate în întreaga lume.

Oricine poate lua parte, în luna iulie, la un festival care va aduce doar plusuri pentru țara noastră. Cea de-a cincea ediție a GPU Photo Festival va avea loc în perioada 13 – 21 iulie. Sunt așteptați să se înscrie peste 100 de fotografi din întreaga lume, care vor avea ocazia să surprindă imagini unice din zona Cluj Napoca – Sighișoara – Turda – Maramureș, printr-un traseu foarte bine pus la punct, cu obiective ideale pentru a fi fotografiate.

Pentru România, nu doar vizita străinilor va reprezenta un câștig, ci și faptul că fiecare fotograf va include mai apoi în portofoliul său imaginile surprinse aici pe care le va expune ulterior la diverse evenimente de pe mapamond.

„Sunt niște lucruri extraordinare pe care nu ai cum să le faci altfel decât într-un cadru organizat. E un lucru extraordinar pentru România! Niciodată noi nu am făcut așa ceva aici pentru noi, românii. Dar ei, din Grecia, au venit aici. E o oportunitate să le arătăm oamenilor de afară ce avem aici”, ne-a declarat Flavian Savescu.

Participanții vor avea ocazie să facă fotografii memorabile la Sighișoara, la Salina Turda, dar și în diverse locații unde timpul parcă a stat în loc și pot face cunoștință cu tradițiile autentice din România. Nu va lipsi o călătorie cu mocănița, dar nici o vizită la cimitirul vesel de la Săpânța.

Înscrierile sunt deschise și pentru doritorii care nu fac parte din asociație. Taxa este de 800 de euro/persoană pentru cele 9 zile de festival în cazul camerei duble și 1.200 de euro/persoană pentru cameră single. Tariful include absolut tot ce este necesar din momentul aterizării pe aeroportul din Cluj Napoca până la plecare. Suma totală trebuie achitată până la data de 31 ianuarie.

Formularul de participare, pe care îl găsiți AICI, trebuie completat și trimis la adresa gpuphotofestival@gmail.com până cel târziu în 15 ianuarie.

Global Photographic Union este o asociație cu peste 1.200 de membri fotografi în întreaga lume. Reprezentantul ei în România este Flavian Savescu, profesor de artă fotografică la Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” din Reșița și președinte al Foto Club Banatul Montan. Bucurându-se de o prietenie cu liderul asociației elene, Metzakis Manolis, la rândul său absolvent de facultate la Cluj Napoca, cei doi au ajuns la concluzia că a cincea ediție a mega festivalului foto, organizat o dată la 2 ani, trebuie să aibă loc în România. Asta după ce în 2011 a avut loc în Italia, în 2013 – în Turcia, 2015 – Maroc și în 2017 – în Grecia.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/