Suntem pregătiți de iarnă. Și anul acesta! Numai fenomenele extreme ne-ar putea da planurile peste cap

La fel ca în mai toate lunile de toamnă, autoritățile cărășene se declară pregătite să intervină atunci când zăpada își va face apariția. Materiale și utilaje de deszăpezire sunt suficiente, așa că numai fenomenele meteo extreme ne-ar putea da bătăi de cap…

Cele două secții de drumuri naționale din Caraș-Severin, Orșova și Caransebeș, sunt pregătite pentru sezonul rece. Aceasta este concluzia ședinței Colegiului Prefectural, desfășurată joi, în cadrul căreia a fost aprobat planul operativ de acțiune pentru iarna 2017-2018 pe rețeaua de drumuri naționale din Caraș-Severin. În total, pentru iarna ce urmează, cele două secții au la dispoziție 8.607 tone de sare, 48 de tone de clorură de calciu, 64 de tone de nisip, iar în ceea ce privește utilajele, printre altele: 16 utilaje multifuncționale cu lamă și răspânditor, 45 de autobasculante cu lamă și răspânditor și 16 încărcătoare.

„În concluzie, exceptând eventualele fenomene extreme, care în ultima vreme sunt din ce în ce mai dese, un număr total de 61 de utilaje cu lamă și răspânditor, 32 de utilaje grele cu lamă sau cupă, organizate pe cele 12 baze de pe raza județului ar trebui să fie suficiente să asigurăm o viabilitate corespunzătoare pentru participanții la trafic din județul Caraș-Severin”, a declarat Ioan Boba, șeful Secției Drumuri Naționale Caransebeș.

Ca o noutate, nu se va mai suplimenta stocul de nisip, pentru că, după epuizarea cantității existente, acesta nu va mai fi folosit pe drumurile naționale. „În conformitate cu normativul A.ND 525, pe drumurile naționale nu se va mai acționa cu nisip, doar cu sare. Nisip, în limita stocurilor existente din anii trecuți, o să mai utilizăm, stocurile fiind relativ mici, dar nu o să mai aprovizionăm cu nisip, acțiunea fiind preponderent cu sare și materiale chimice ecologice, clorură de calciu”, a mai spus Ioan Boba.

Acesta a dat asigurări că, în cazul în care este necesară suplimentarea stocurilor de materiale din cele două secții, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara este gata să intervină, iar relația de colaborare va fi una foarte bună și cu Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, fiind încheiate protocoale de colaborare în acest sens.