O familie a murit în accidentul de la Coronini. Parapetele încă se lasă așteptate!

Au trecut aproape două săptămâni de la tragedia care a impresionat o țară întreagă și de când un director de la Drumuri și-a pierdut funcția, dar pe drumul de la Coronini, unde o mașină cu 5 oameni a plonjat în Dunăre, parapetele montate adecvat încă se lasă așteptate!

Patru oameni și-au pierdut viața, iar un director, funcția. Motivul? Același. Pe Drumul Național 57, în zona Coronini, parapetele sunt… și nu prea, având în vedere că unele dintre ele sunt deteriorate, așa cum s-a întâmplat, se pare, și în cazul mașinii care a plonjat în Dunăre. Cât interes s-a manifestat de atunci până acum? Prea puțin, dacă e să ne luăm după declarația făcută de șeful Secției Drumuri Naționale Caransebeș, Ioan Boba, în ședința Colegiului Prefectural, desfășurată joi.

Deși zona în cauză nu-i intră în administrare, Boba a fost nevoit să răspundă la întrebări, având în vedere faptul că la ședință nu a participat niciun reprezentant al Secției Drumuri Naționale Orșova. „Nu am informații foarte concrete”, a recunoscut Ioan Boba. „Din ce am aflat de la colegul meu de la Orșova, la momentul acesta sunt puși niște parapeți provizorii, lestați cu nisip. Este o soluție provizorie, urmând a se monta de urgență, în zilele următoare, parapeții definitivi”.

Dacă semnătura directorului DRDP Timișoara, Horațiu Simion, nu mai apare pe materialele din mapa Colegiului Prefectural, cea a șefului Secției de Drumuri Naționale Orșova, Ion Cunicel, încă apare. La fel se întâmplă și pe site-ul DRDP Timișoara, acolo unde directorul general este Cristian-Ilie Ispravnic, nu Horațiu Simion, însă Ion Cunicel apare și acum șef al Secției Drumuri Naționale Orșova. Din câte se pare, în cazul lui Ion Cunicel nu s-au aplicat până acum sancțiuni.

CITEȘTE ȘI: Tragedia de la Coronini face victime și în administrație: șefii de la Drumuri, lăsați pe drumuri!

În 7 octombrie, o mașină cu 5 oameni a plonjat în Dunăre, singurul care s-a putut salva fiind șoferul. O familie întreagă a pierit în apele Dunării, un bărbat de 48 de ani fiind încă de negăsit. La două zile de la accident, directorului DRDP Timișoara și șefului Secției Drumuri Naționale Orșova li s-a cerut demisia.

„Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate, cel puţin de indolenţa şi proasta gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese că Secţia de Drumuri Orşova deţinea parapeţi pe stoc, dar că nu i-a folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca aceşti parapeţi să fie înlocuiţi”, a declarat atunci Răzvan Cuc, de câteva zile fost ministru al Transporturilor.