Stăm bine și la… lipsa vaccinului antigripal: am cerut 10.400 de doze

explo 1000x200

Deși Ministerul Sănătății îndeamnă toți doctorii să promoveze vaccinarea și schimbă directorii de Direcții de Sănătate Publică după rezultatele campaniilor de vaccinare, se pare că tot el este și cel mai mare sabotor al vaccinării.

După ce a ținut luni bune Caraș-Severinul fără vaccin ROR, de am devenit lideri la numărul de îmbolnăviri și în topul național la mortalitate cauzată de rujeolă, acum am ajuns din nou să stăm la coadă, de astă dată după vaccinul antigripal. DSP Caraș-Severin a explicat că sunt zero doze din acest vaccin în județ, dar că au fost cerute 10.400 de doze la minister.

Curioși din fire, am verificat la Organizația Mondială a Sănătății care este termenul la care se începe această campanie de vaccinare antigripală. Este 15 octombrie, fix data în care la DPS Caraș-Severin ajunseseră zero doze din zece mii cerute!

Eu cred că nu are rost să ne mai obosim să le spunem oamenilor cât de importantă este vaccinarea, în condițiile în care Ministerul Sănătății efectiv are altă treabă! Să mai spun că și premierul Tudose a ridicat problema în ședința de Guvern, că s-au dat asigurări?

Eu zic ca domnul ministru să fie consecvent și să-l demită și pe domnul director Miloș pentru că indicele de vaccinare antigripală e scăzut rău! Hai că se poate și să băgăm intens campanie pro vaccinare, cu zero doze de vaccin în stoc…

banner 970 x 250