Nelu Popa: „Astăzi am reușit un lucru mare, poate cel mai important de până acum!“

Primarul Nelu Popa a anunţat în această seară că municipalitatea a parafat azi o tranzacţie deosebit de importantă, care deschide drumul spre accesarea de fonduri europene pentru transportul public din Reşiţa.

Municipiul Reşiţa a intrat azi în posesia fostului depou de tramvaie şi a construcţiilor aferente! Tranzacţia dintre firma sibiană Mayr Transport SRL şi Societatea Transport Urban Reşiţa SA, aparţinând Municipiului Reşiţa, s-a făcut la preţul de 575.000 euro, respectându-se astfel o hotărâre luată în acest sens de către Consiliul Local Reşiţa. Societatea TUR a fost reprezentată de administratorul Gelu Ardeleanu, iar firma din Sibiu, de asociatul unic şi administratorul Cosmin Liviu Mayr.

„După 20 de ani în care administrațiile vechi au înstrăinat tot ce se putea din patrimoniul orașului nostru, astăzi am reușit un lucru mare, poate cel mai important de până acum pentru a ne putea continua drumul spre Reșița pe care ne-o dorim. Achiziția depoului de tramvaie a fost semnată și parafată, continuăm proiectul de mobilitate urbană prin care vom putea accesa sume importante din fonduri europene“, a anunţat primarul Reşiţei, Nelu Popa.

Conform contractului de vânzare autentificat azi la notariat, imobilul revenit în proprietatea Municipiului Reşiţa este compus, printre altele, din corp administrativ, hală spălare-vopsire, decantor, staţie pompe, bazine, atelier, punct termic, linii de garare, hală întreţinere tramvaie, platformă parcare autobuze. Suprafaţa totală a terenului este de 22.315 metri pătraţi.