„Suntem obligați să transformăm Timișoara Capitală Europeană a Culturii într-un proiect de succes”

umbrelute timisoara

Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu consideră că Timișoara Capitală Europeană a Culturii poate reprezenta o trambulină nu doar pentru județul Timiș, ci și pentru regiune. Condiția este ca proiectul să fie unul de succes.

„Au fost dispute, nu doar politice, ci și cu mediul asociativ, cu finanțarea, resursele au lipsit o bucată de vreme, după ce au fost resursele, partea de fundament juridic a trebuit să fie îmbunătățită, s-a dat și ordonanța, sunt și fonduri de la guvern acum. Lunile trecute a fost promovată ordonanța, modificările, sumele de bani alocate. Eu cred că 2023, pentru județul Timiș, nu doar pentru Timișoara, va însemna un act cultural care va trezi la viață cetățenii care pe bună dreptate după pandemie sunt ușor amorțiți. Cred că va fi un succes, suntem obligați să transformăm Timișoara Capitală Culturală într-un proiect de succes, nu avem voie să ratăm acest proiect.”, a declarat Alina Gorghiu.

Deocamdată, autoritățile locale, prin Centrul de Proiecte, nu au dezvăluit programul evenimentelor pentru 2023. Cele de deschidere a anului titlului vor fi anunțate abia în luna noiembrie. Pe de altă parte, CJ Timiș a aprobat cele 20 de programe pe care le va finanța pentru TM2023. 

„Mă uitam la finanțările de la guvern. În ordonanță sunt sume relevante alocate pentru Timișoara, pentru județ și cred că putem să reedităm episoade anterioare de succes la acest capitol. Poate să fie o trambulină extraordinară nu doar pentru județul Timiș, dacă acest proiect va fi de succes, ci pentru toată regiunea. Vorbeam inclusiv cu ambasadorul Germaniei căruia i-am cerut sprijinul în lobby pentru acest proiect, în desfășurarea unor activități în anul care va urma și să știți că toată lumea este atentă la ce se va întâmpla în viitor, nu doar guvernul, timișenii, timișorenii, ci și cei din Europa pentru că e un proiect de relevanță europeană, nu doar națională.”, a conchis Alina Gorghiu.