Pași mărunți în stabilirea evenimentelor pentru deschiderea anului titlului, la Timișoara

tm2023 1
po 1000x100px (3)

Apar noi detalii în privința evenimentelor pe care autoritățile locale și județene intenționează să le organizeze ca să marcheze debutul anului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. CJ Timiș are în plan să dezvolte un program pentru trecerea între ani, iar Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara propune evenimente pe parcursul a trei zile, la finalul lunii februarie, în piețe, parcuri, curți interioare sau spații culturale din mai multe cartiere. 

Este deja o certitudine că autoritățile locale vor să marcheze debutul anului 2023 – Timișoara Capitală Europeană a Culturii abia la sfârșitul lunii februarie, în weekendul 17-19 februarie 2023. Cei de la Centrul de Proiecte, care coordonează programul cultural, promit „o sărbătoare a unui oraș deschis spre lume”.

„Stabilit în zilele de 17-19 februarie 2023, weekendul care va deschide anul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii va fi o sărbătoare culturală deschisă tuturor, dintr-un capăt într-altul al orașului, în piețe, parcuri, curți interioare, în spații culturale consacrate și inedite. În cele 3 zile se vor concentra spectacole, instalații luminoase, conferințe, concerte. Weekendul de deschidere Timișoara 2023 va fi un mesaj de solidaritate, de societate deschisă și sustenabilitate transmis unei lumi frământate de război, schimbări climatice și segregări sociale.”, au transmis reprezentanții Centrului de Proiecte al Primăriei Timișoara.

Programul concret și complet va fi dezvăluit abia în luna noiembrie.

banner 1000 x 100 hd

Se lucrează și la programul pe care îl va pune la punct Consiliul Județean Timiș. Ce știm până acum este că există intenții pentru punerea în valoare a zidurilor Castelului Huniade, cel mai vechi imobil din oraș, castel care este închis publicului de ani de zile. „Festivalul Luminilor”, cum l-au numit reprezentanții CJ Timiș, va fi organizat și coordonat de Muzeul Național al Banatului Timișoara și va debuta la trecerea între 2022 și 2023, „ca un eveniment de trecere în anul Capitalei Europene a Culturii, la sfârșitul anului 2023 marcând ultimele momente ale anului Capitalei și deschizând fereastra către moștenirea anului.”, se arată în hotărârea adoptată de consilierii județeni.

Tot aici vor avea loc mai multe concerte și proiecții tematice, organizate în cadrul evenimentului numit „Luminile magice la castel”.

CITEȘTE ȘI: Timișoara Capitală Culturală, un proiect al întregului Banat! Turiștii nu au voie să rateze Caraș-Severinul în 2023!

03 britannia 1000 x 100 gif