„Suntem în Postul Crăciunului. Le-aș recomanda celor de la PNL să fie mai smeriți”. Mesajul PSD pentru liberalul Alin Nica

untitled design set 970x90 px

PSD va face opoziție – „și așa vom rămâne în următorii patru ani” – atât în Consiliul Local Timișoara, cât și în Consiliul Județean Timiș, anunță prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Social-democratul face un apel la liderii PNL și la cei ai USR PLUS să constituie cât mai rapid majorități în județ și să se înțeleagă cu privire la conducerile executive la Primăria Timișoara și CJT.

Sorin Grindeanu îl acuză pe Alin Nica, șeful liberalilor timișeni și președintele CJT, de faptul că își dorește să aibă „putere absolută” în consiliul județean, în contextul în care până la această dată nu au fost aleși cei doi vicepreședinți la nivelul administrației județene.

„Domnii de la PNL se țin doar de jocuri politice, aruncând vina unii pe alții. Suntem în opoziție și așa vom rămâne în următorii patru ani. Dacă nu sunt în stare să negocieze, le punem la dispoziție sediul, le dăm și know how, dacă nu pot să ajungă la un acord, doar din dorința de a se încheia odată acest circ la care asistăm de două luni toți timișenii. În bătălia asta, cred că PNL pierde zilnic electorat, dar e treaba lor. Domnul Nica, din ce văd, nu vrea altceva decât putere absolută în consiliul județean, iar experiența noastră a tuturor arată că toți cei care au dorit acest lucru, fie că vorbim de București, fie că vorbim de Timiș, nu ajung bine. Suntem în Postul Crăciunului, le-aș recomanda domnilor și doamnelor de la PNL să fie mai smeriți. Aici la Timiș nu văd decât următorul lucru: că s-a schimbat doar șeful la PNL, metehnele parcă au rămas aceleași. E un apel în a constitui cât de repede pot aceste majorități și să guverneze. Timișul are nevoie de o structură completă la consiliul județean, la fel și Timișoara trebuie să aibă celălalt viceprimar.”, a declarat Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI: Nica refuză să spună dacă PNL susține sau nu un vicepreședinte USR PLUS la CJ Timiș. „Fierbințeala campaniei electorale unora le ia mințile. Sper să își bage picioarele în apă rece și să revină la vocea rațiunii”

Întrebat cum vor vota social-democrații în plenul în care vor fi aleși vicepreședinții CJT, Sorin Grindeanu a explicat: „Le-am cerut să facă opoziție constructivă. Contează foarte mult cine sunt candidații. În rest ne-am înțeles rolul de opozanți și vom face opoziție și în consiliul local, și în consiliul județean. Deocamdată văd că în special domnii de la PNL se țin de jocuri politice chiar mici. Am senzația că există un joc între PNL și USR de-a șoarecele și pisica și e dat de faptul că peste două săptămâni avem alegeri generale. Timișul are nevoie de tot ce înseamnă echipă completă la consiliul județean. Important e să treacă  la treabă. Sunt două luni de când au fost alegerile locale.”

Consilierii județeni se reunesc miercuri, 25 noiembrie, ca să voteze vicepreședinții CJ Timiș. În același timp, cei de la USR PLUS, prin vocea tânărului Cristian Moș, au transmis că vor vota în această săptămână candidatul PNL pentru funcția de viceprimar al Timișoarei.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/