„Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb”

po 1000x100px (3)

Un urs ingenios a reușit să fure un sac cu porumb dintr-un adăpost al unui ocol silvic din Caraș-Severin. Animalul s-a urcat pe o scară, a deschis ușa depozitului și apoi a mâncat toate boabele de porumb.

Evenimentul amuzant s-a produs într-o pădure din Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin, imaginile fiind surprinse de Petru Stoicănescu, unul dintre angajații Direcției. Ocolul administrează 24.685 de hectare de pădure, iar angajații Romsilva obișnuiesc să lase rezerve de hrană în diferite zone.

Ursul a reușit să intre în depozitul construit din lemn.

„Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb. Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător, trăiește în pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, are nas fin și abilități în subtilizarea lucrurilor. Ursul juvenil din imagini a reușit să subtilizeze un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin”, au anunțat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Uniunea Europeană.

03 britannia 1000 x 100 gif