Intrare la muzeele din Timișoara în baza unui bilet unic de vizitare

1000x100 (1)

Consiliul Județean Timiș vrea să introducă biletul unic de vizitare în muzeele din subordine – Muzeul Banatului, cel de Artă și Muzeul Satului Bănățean. Decizia vine în contextul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în anul 2023. 

Consilierii județeni sunt chemați să aprobe în viitorul plen propunerea introducerii biletului unic de vizitare pentru cele trei muzee din Timișoara. Decizia face parte din strategia culturală a județului stabilită pentru anii 2018-2022.

CJT urmează, potrivit convenției ce urmează să fie semnată între administrația județeană și managerii celor trei muzee, să stabilească exact cadrul legal pentru implementarea „Biletului unic de vizitare” și valoarea biletului, precum și a abonamentului săptămânal și/sau lunar.

La rândul lor, Muzeul Național al Banatului Timișoara, Muzeul Național de Artă Timișoara și Muzeul Satului Bănățean Timișoara se angajează să implementeze proiectul, să stabilească formatul și designul biletului unic de vizitare, precum și a abonamentului.

expressheadergeneral (1)

Tot muzeele se angajează să asigure accesul vizitatorilor la toate obiectivele turistice din incinta proprie, pe baza
biletului unic de vizitare și a abonamentului săptămânal și/sau lunar achiziționate de la oricare dintre instituțiile publice de cultură partenere.

Convenția-cadru se va încheia pe o durată de 3 ani și va intra în vigoare la data semnării sale de către părți, cu posibilitatea prelungirii, în condițiile legii.