Clădirea fostei școli de arte și meserii din Timișoara va fi reabilitată cu bani europeni

Primăria Timișoara urmează să semneze zilele următoare contractul pentru reabilitarea celui mai important liceu cu profil tehnic din vestul României, Colegiul Tehnic E. Ungureanu. Licitația pentru proiectarea și execuția reabilitării clădirii istorice a fostei școli de arte și meserii, construită în 1900, în valoare de 18 milioane de lei din fonduri europene, s-a finalizat cu alegerea unui consorțiu.  

Oferta declarată câștigătoare a fost depusă de asocierea SC Constructim SA, SC Extra-Prompt SRL și SC Atelierul Arhitext SRL, având subcontractanți CBM Elpro Instal SRL, Prodao-ING SRL și Biconect SRL.

„Avem în Piața Huniade două licee cu o însemnate mare pentru istoria, dar și viitorul, de inovație în inginerie a Banatului: Colegiul Tehnic I. C. Brătianu și Colegiul Tehnic E. Ungureanu. La liceul Brătianu lucrările de renovare se vor finaliza în acest an, iar la Colegiul Ungureanu în 2023. Aici învață viitori experți în automatizări, telecomunicații sau instalații electrice și merită condiții bune de educație și acces la o infrastructură educațională de înaltă clasă.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Prin același contract, pe lângă reabilitarea clădirii, se vor mai achiziționa echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, dar și pentru creşterea accesibilităţii la serviciile educaţionale.

Contractul de finanțare a fost semnat la 18 decembrie 2019. Valoarea contractului este de aproximativ 18 milioane de lei, fără TVA, iar durata de realizare este de 21 luni (3 luni proiectare și 18 luni execuție) de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările de construcții-montaj care vor fi realizate vor avea termen de garanție de cel puțin 5 ani.