„Sunt ofertat de liderii mai multor partide politice, dar nu sunt presat!”

Chiar dacă în luna februarie, edilul comunei Berzasca, Petru Nicolae Furdui, confirma anunțul făcut de Luminița Jivan, pe atunci liderul social-democraților cărășeni, și anume că va candida pentru al șaselea mandat la șefia instituției pe care actualmente o conduce din partea Partidului Social Democrat, odată cu demisia deputatului PSD din fruntea filialei județene și planurile edilului independent au suferit modificări. În acest moment, singurul lucru cert este că Furdui merge mai departe pentru încă un mandat, barca politică aleasă rămânând un mister, cel puțin până la depunerea oficială a candidaturilor.

Apropiat într-o vreme de fostul lider PSD CS, Furdui a ținut să sublinieze că nu a participat la întrunirea Luminiței Jivan cu primarii din Clisura Dunării pe tema trecerii la PNL, acesta nedeținând informații cu privire la faptul că Jivan ar încerca să racoleze edilii-șefi social-democrați din Clisură pentru a migra împreună partid politic. Cu toate acestea, Furdui nu neagă că este ofertat să renunțe la independență, însă exclude din start ideea de presiune, întrucât presiunea poate fi exercitată doar atunci când cineva cunoaște anumite lucruri putrede care se doresc îngropate, în ceea ce îl privește nefiind vorba despre așa ceva.

„Nu pot să vorbesc despre doamna Jivan, dacă intenționează (sau nu) să racoleze primari. Dumneaei poate să spună treaba asta. Știu că a existat o întrunire cu o parte din colegii primari, undeva în zona noastră, discuție la care nu am luat parte. În ceea ce mă privește, pot pune că există lideri politici care m-au ofertat, acest lucru nefiind un secret, însă nu există presiune. Liderii politici pot doar să ceară sprijinul pentru ați acorda posibilitatea să candidezi pe lista lor. Te poate presa cineva numai în condițiile în care are cu ce să te preseze”, a explicat primarul independent pentru expressdebanat.ro.

Faptul că nu a luat o decizie concretă vizavi de barca politică din care va vâsli pentru un nou mandat are legătură și cu data stabilită pentru chemarea electoratului la vot, Petru Nicolae Furdui nefiind convins că alegerile locale vor avea loc la sfârșitul lunii septembrie: „Până la alegerile locale și până la termenul în care se vor depune candidaturile mai este timp. Dăinuie o liniște fantastică, la fel ca cea dinaintea furtunii. De ce? Pentru că există posibilitatea ca termenul de 27 septembrie să nu fie termenul la care se vor ține alegerile locale dat fiind numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus care a început din nou să crească alarmant”.

Singurul lucru asupra căruia actualul edil-șef din Berzasca nu are niciun dubiu se referă la faptul că va lupta pentru comunitatea pe care o păstorește de mai bine de două decenii. În plus, a mai adăugat edilul, orice pas politic făcut va avea în spate și dorința electoratului care i-a acordat încrederea în toți acești ani:

„Voi lupta pentru comunitate, pentru binele ei. Exist în această comunitate datorită oamenilor de aici. Trăim împreună și îmi voi duce menirea până la capăt, efectiv, până atunci când oamenii nu mă vor mai vota. Dacă nu mă mai votează, e clar că e momentul să fac un pas în spate. Mă voi duce până la capătul puterilor mele, indiferent din ce partid voi face parte sau chiar dacă voi merge din nou independent. Oricum, oamenii vor știi dinainte ce voi face pentru că, de fiecare dată, îi consult sau cel puțin le aduc la cunoștință ceea ce vreau să fac. Atunci când am zis să fac un pas în spate, comunitatea a spus nu. Ei bine, asta înseamnă că trebuie să lupt în continuare. Voi lua în calcul oferta cea mai bună pentru a putea duce la îndeplinire dorințele comunității mele”, a punctat Petru Nicolae Furdui, primarul comunei Berzasca.