Sunt lucrări de întreținere la stadionul de rugby din Ronaț. În viitor, întreaga bază sportivă va fi refăcută total

stadion rugby

Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că au fost demarate lucrările de întreținere minimă a stadionului de rugby din Timișoara, aflat într-o situație deplorabilă. Până când planurile de pe hârtie ale primăriei cu privire la refacerea întregii baze sportive vor fi și puse în practică, deocamdată se cosmetizează toaletele, vestiarele și spațiile adiacente, astfel încât nimeni să nu fie pus în pericol. 

Prima vizită a lui Cosmin Tabără pe stadionul din Ronaț a avut loc în luna mai. Atunci, viceprimarul spunea că vrea să constate urgențele care trebuie făcute în cosmetizarea bazei sportive. La acea vreme, Tabără afirma că e nevoie inclusiv de repunerea stâlpilor porților în poziție corectă.

„Așa cum am promis, au început lucrările de cosmetizare a bazei de rugby. Se fac lucrări la alei, vestiare, grupuri sanitare, camera tehnică a arbitrilor, amenajarea gazonului, s-au reparat buturile. Sunt sub supravegherea mea, mă voi asigura ca, până în 8 august, să existe la baza sportivă un minimum de confort, pentru a se putea desfășura în continuare activitatea sportivă. În anii următori se va trece la etapa de refacere a întregii baze sportive, stadiul actual fiind că sunt depuse documentele pentru obținerea certificatului de urbanism.”, a anunțat Cosmin Tabără.

stadion rugby2

Singurul stadion de rugby din Timișoara, situat în cartierul Ronaț, a fost intabulat de Primăria Timișoara în urmă cu 4 ani. Tribuna a fost renovată în 2018 de suporterii echipei Timișoara Saracens, însă alte investiții nu au fost făcute de administrație la baza sportivă.