Sunt în pericol mii de locuri de muncă! E nevoie de un ajutor real din partea satului român!

Senatorul PSD de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, a anunțat amendamentele cu care PSD vrea să modifice legea privind alocarea indemnizaţiei de 75%.

Potrivit parlamentarului, PSD va depune o serie de amendamente la OUG privind alocarea indemnizaţiei de 75%. „Măsurile economice dispuse de Guvernul Orban prin OUG 30/2020 nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate. Pentru a salva mii de locuri de muncă este imperios necesar ca atât angajatorii, cât și angajații să primească un ajutor real din partea statului român”, a declarat Ionuț Chisăliță.

Propunerile social-democraților vizează decontarea, de către stat, a 75% din salariul brut, în cazul tuturor angajaților societăților comerciale/PFA-urilor care și-au încetat activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus. Același lucru ar trebui să fie valabil, spune senatorul Chisăliță, și pentru angajații ale căror contracte de muncă au fost suspendate ca urmare a restrângerii activității angajatorilor, fie ei SC sau PFA. În plus, PSD propune eliminarea condiției de obținere a certificatului de situație de urgență. Și asta pentru că orice condiție sau restricție va conduce la birocrație excesivă și, în final, la neacordarea de ajutoare angajaților și angajatorilor, pe timpul pandemiei.