Se închide Piața Gugulanilor! Producătorii sunt trimiși acasă

La Caransebeș au fost luate noi măsuri de protejare a cetățeanului în contextul prevenirii răspândirii coronavirus. Cea mai drastică măsură este închiderea activității în Piața Gugulanilor pentru producătorii agricoli.

Primăria Municipiului Caransebeș prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență suspendă, pe durata stării de urgență, activitatea comercială în incinta Pieței Gugulanilor, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, cât și a firmelor care desfășoară activități de servicii funerare. De asemenea se suspendă activitatea, până la încetarea stării de urgență, a centrelor comerciale cu o suprafață de peste 400 mp, în care se desfășoară activități de comerț cu amănuntul de produse.

Pentru îndeplinirea prezentei hotărâri se încredințează președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență Caransebeș, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Caransebeș, Poliția Municipiului Caransebeș, Poliția Locală Caransebeș, Serviciul Public „Piața Gugulanilor”, Compartimentul Control Comercial din cadrul Primăriei municipiului Caransebeș.

Menționăm că și piețele din Oțelu Roșu și Lugoj au fost închise, dar la Timișoara se mențin deschise. Conform unui comunicat emis de piețeromania.ro, Asociației Administratorilor de Piețe din România a luat decizia de a ține deschise piețele agroalimentare, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2/ 21.03.2020. Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete și sănătoase, produse în România. Reprezentanții AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că, altfel, producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.