Noi măsuri în spitalele publice și private: se suspendă consultațiile în ambulatorii și se limitează operațiile!

Pentru a opri răspândirea noului coronavirus, autoritățile au dat noi dispoziții. De data aceasta sunt vizate spitalele publice, dar și cele private.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat printr-un comunicat de presă că a fost emis un ordin care prevede că de mâine se pun anumite interdicții în unitățile sanitare. Intervențiile chirurgicale vor avea loc doar în cazul urgențelor medicale, iar activitatea din ambulatorii va fi oprită.

„Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile au mai informat că managerii spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

România dispune, la acest moment, la nivelul spitalelor, de 2.653 de paturi ATI și de 1.361 ventilatoare mecanice, a mai anunțat astăzi Grupul de Comunicare Strategică.