„Sunt convins că anul acesta la conducerea națiunii române vom avea pentru prima dată un independent”

mircea geoana, despre candidatura la prezidentiale, la timisoara
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Secretarul adjunct al NATO Mircea Geoană a vorbit la Timișoara despre alegerile prezidențiale care urmează, afirmând că românii vor o schimbare mult mai profundă decât perpetuarea actualului regim. 

La Timișoara, Mircea Geoană a prezentat câteva idei despre cum vede viitorul României, în discursul pe care l-a susținut la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, apoi a participat la o dezbatere pe teme de antreprenoriat.

Întrebat despre alegerile prezidențiale, Mircea Geoană a afirmat că nu a discutat deocamdată cu niciun partid pe această temă, dar că nu exclude o susținere civică și politică cât mai largă.

„Sunt convins că anul acesta în politica românească este anul independenților. Și, într-un fel, ce s-a întâmplat la locale și europarlamentare arată că există pentru o majoritate a poporului român o dorință de a încerca și ceva diferit. N-am avut nicio discuție cu niciun partid, nici cu PSD, nici cu altele în acest moment, evident că nu exclud susținere civică și politică cât mai largă, cu o singură condiție: ca acea susținere eventuală să fie compatibilă cu viziunea mea, cu principiile mele și cu nevoile reale ale țării. Și sub nicio formă nu sunt interesat să particip la o formă de perpetuare a actualului regim cu altă înfățișare. În rest, orice sprijin este binevenit, că sunt ONG-uri, partide, lideri. Sunt convins că anul acesta la conducerea națiunii române vom avea pentru prima dată un independent.”, a declarat Mircea Geoană, la Timișoara.

Cu privire la alianța electorală dintre PSD și PNL, Geoană a comentat că rezultatele alegerilor locale au fost bune pentru cele două formațiuni, în această alăturare, însă: „Este un lucru pe care cele două partide importante l-au confirmat, scoruri bune la locale, scoruri destul de bune la europarlamentare, e problema dânșilor cum își gestionează relația, nu este problema mea. Eu știu un singur lucru, că românii vor o schimbare mult mai profundă decât perpetuarea actualului regim.”

CITEȘTE ȘI: Mircea Geoană, la Timișoara: Nu avem altă soluţie decât o abordare radicală a schimbării

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/