Sume redistribuite! Bugetul Lugojului, reanalizat de administrația locală

lugojul

Primăria Municipiului Lugoj a operat prima rectificare bugetară pentru anul în curs, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local.

Conform legii, rectificarea bugetară se poate face începând cu a doua jumătate a anului, ținând cont de nevoile în continuă schimbare ale administrației publice locale, pentru investițiile și serviciile de care comunitatea are nevoie.

„Dorințele exprimate de către lugojeni au fost transpuse în lista de investiții ce a fost supusă rectificării. S-au avut în vedere liniile de finanțare europeană ce vor fi deschise în perioada următoare, necesitățile stringente ale orașului, asigurarea echipamentelor pentru serviciile publice, dar și pentru Spitalul Municipal”, a declarat Anca Micșa Oprea, City Manager al municipiului Lugoj.

Bani pentru domeniul public și curățenie

S-au alocat 550.000 lei pentru suplimentarea coșurilor de gunoi din oraș, cât și a băncilor. Se vor achiziționa coșuri de gunoi pentru diverse zone din oraș, inclusiv pentru cartierele de blocuri.

S-a suplimentat suma alocată jocurilor pentru copii cu 500.000 lei. Echipamentele necesare întreținerii domeniului public, cât și accesoriile pentru diverse utilaje, au o valoare bugetată de 450.000 lei.

Au fost prevăzuți 70.000 de lei pentru achiziția unor triciclete electrice pentru întreținerea domeniului public. Alți 410.000 lei au fost repartizați pentru achiziționarea unui nou utilaj de curățenie stradală, destinat zonelor pietonale. A mai fost prevăzută reabilitarea pistei de atletism din cadrul stadionului municipal, cu suma de 600.000 lei.

Alt obiectiv cuprins la rectificarea de buget este reabilitatea străzii Al. Mocioni, tronson 1 (centrul civic, de la Ceasul Electric). Execuția de lucrări a fost cuprinsă în lista de investiții, în urma rezilierii contractului cu vechiul constructor, cu o valoare de 2.000.000 de lei.

Fonduri pentru reabilitarea energetică a blocurilor

În urma protocolului cu Administrația Bazinală de Apă Banat, s-au alocat 500.000 lei pentru lucrările de reamenajare a Insulei din cartierul Cotu Mic, constând în demolare, decolmatare și consolidare.

În urma solicitărilor venite din partea proprietarilor de apartamente, s-au introdus în rectificarea de buget o serie de activități necesare pentru reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe, în valoare de 662.000 lei.

În vederea pregătirii documentațiilor necesare pentru următoarele proiecte ce vor fi depuse pe programele de finanțare ce se vor deschide în următoarea perioadă, s-au alocat 800.000 lei pentru expertize tehnice, cărți tehnice ale clădirilor, taxe și avize.

Spitalului Municipal îi vor fi alocate sume pentru aparatura medicală, în valoare de 246.070 lei (destinate pentru nebulizator, audimetru, lămpi scialitice), iar pentru repunerea în funcțiune a stației de epurare de la Jabăr, se vor aloca 1.500.000 lei (proiect tehnic și execuție).

banner 1000 x 100 hd