Incendiu într-un bloc de lângă Pădurea Verde. Zeci de persoane evacuate

40 de persoane s-au autoevacuat, marți dimineață, dintr-un imobil cu patru etaje situat pe Aleea Pădurea Verde din Timișoara, după ce un incendiu a izbucnit pe casa scării. Un copil de 12 ani a fost evaluat de medicii SMURD, suferind de astm.

Alerta a fost dată la 112 în jurul orei 03.30. La fața locului au fost mobilizați 16 pompieri, un echipaj SMURD, două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Când au sosit la adresă, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la o canapea aflată pe holul blocului. Din imobil s-au autoevacuat 40 de persoane, inclusiv un copil în vârstă de 12 ani care a fost preluat de medicii SMURD, pentru evaluare, având astm.

„Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea incendiului și ventilarea încăperilor și spațiilor comune. În urma incendiului au fost afectate o canapea, 5 contoare electrice și un senzor de gaz. Pentru gestionarea evenimentului au fost anunțați și distribuitorii de energie electrică și gaze.”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Pompierii au stabilit și cauza probabilă a producerii incendiului, în urma cercetărilor efectuate la fața locului: fumatul în locuri nepermise.

Foto: arhivă

banner 1000 x 100 hd