A început monitorizarea aeriană a șantierelor. Anunțul lui Sorin Grindeanu

monitorizare video santiere

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunță că șantierele din țară sunt de acum monitorizate aerian. Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocol încheiat între Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aero-Spațială (INCAS) și minister și vor fi efectuate periodic. 

Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, între 11 și 15 iulie, mai multe aeronave au survolat și au cules date de pe mai multe șantiere aflate în lucru, precum: centura București, autostrada de Centură București, centura Giurgiu, drumul expres Craiova-Pitești sau autostrada Sibiu-Pitești – secțiunea 5.

„Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafață și modele tridimensionale. În baza acestor misiuni de zbor se realizează inclusiv o radiografie a mobilizării din cadrul șantierelor! De exemplu, în data de 15.07.2022, la momentul zborului, pe șantierul Drumului Expres Craiova- Pitești au fost identificate următoarele: 226 muncitori, 164 autobasculante, 22 betoniere, 24 macarale, 3 nacele, 88 buldo-excavatoare, 38 compactoare, 3 utilaje de forare și 3 utilaje de asfaltare.”, a spus ministrul Transporturilor.

expresb 1000x100

Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocol încheiat între Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aero-Spațială (INCAS) și Ministerul Transporturilor. Supravegherea aeriană a șantierelor se va desfășura periodic, în toate zonele.