Adolescent reținut de polițiști, după ce a blocat contul de social media al unei tinere

bani

Un tânăr de 18 ani a ajuns în arestul IPJ Timiș, după ce a fost prins în flagrant luând 200 de euro de la o tânără căreia i-a blocat contul de pe o rețea de socializare. Băiatul i-a cerut fetei banii ca să îi redea accesul la propriul cont. 

Băiatul de 18 ani bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj a fost dus în arestul IPJ Timiș, acolo unde va petrece 24 de ore.

„La data de 06 august a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 23 de ani cu privire la faptul că un băiat necunoscut ar fi abordat-o pe o rețea de socializare în cursul aceleiași zile și i-a relatat faptul că i-a blocat contul la aceea aplicație, cerându-i o sumă de 200 de euro pentru a-l debloca ulterior. Aceștia au stabilit locul de întâlnire în parcarea unui supermarket de pe Calea Circumvalațiunii din Timișoara, în cursul dimineții de 07.08.2022, pentru a-i remite în acest sens suma de 200 de euro. În baza celor sesizate, în data de 07 august a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au depistat în flagrant delict un tânăr de 18 ani, în timp ce a primit de la persoana vătămată suma de 200 de euro. Acesta a fost imobilizat și încătușat, ulterior fiind condus la audieri.”, se arată în comunicatul IPJ Timiș.

După ce l-au controlat, polițiștii au găsit asupra tânărului 200 de euro în bancnote de 50/100 euro și două telefoane mobile folosite la comiterea faptei. Bunurile au fost ridicate pentru efectuarea unei percheziții informatice.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

banner 1000 x 100 hd