Suma uriașă plătită de Primăria Timișoara pentru a cumpăra clădirile unui liceu de prestigiu

banatean

Primăria Timișoara anunță că a plătit o sumă uriașă de bani cu scopul de a deveni proprietarul clădirilor și terenurilor de la Colegiul Național Bănățean, pentru care era nevoită să achite chirie. Instituția are în plan să modernizeze imobilele și să le transforme într-un „campus verde inteligent”.

În sfârșit, Primăria Timișoara nu mai este nevoită să plătească chirie pentru clădirile și terenurile de la Colegiul Național Bănățean. Instituția anunță că a devenit proprietar pe acestea, recent. Asta după ce a realizat ultima plată pentru achiziția imobilelor din ansamblul Colegiului Național Bănățean.

Procesul de negociere a început în 2014 și s-a concluzionat printr-un contract de vânzare-cumpărare în martie 2017. Acesta vizează cei 13.000 mp de teren construit și neconstruit, precum și imobilele în care învață elevii de la Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic Sârbesc „Dositei Obradovici”.

Sunt două vești bune: nu mai plătim chirie și putem să începem investițiile pentru modernizarea școlilor din zona asta: Colegiul Bănățean, Liceul Sârbesc și Colegiul de Vest, toate în același complex de clădiri pe care l-a cumpărat primăria. Chiar dacă clădirile nu au fost ale primăriei, nu am stat degeaba și am pregătit deja un proiect pentru un Campus Verde Inteligent și vom începe consultarea cu părinții, profesorii, elevii, managementul școlilor pentru ca viitorul proiect să funcționeze pentru toată lumea. După consultare, lansăm licitația pentru proiectare”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Imobilele au fost cumpărate de Primăria Timișoara de la Episcopia Romano-Catolică la prețul de 4,6 milioane de euro.

Eșalonarea inițială a fost prevăzută pe o perioadă de trei ani (2017 – 2019), perioadă în care s-au plătit aproximativ 12,5 milioane de lei. În februarie 2021, existau plăți restante în valoare de 8,5 milioane de lei. Valoarea restantă a fost re-eșalonată pe o perioadă de doi ani, iar ultima plată a fost achitată în 13 ianuarie 2023”, au detaliat reprezentanții instituției.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/