Suflu tânăr și antrenor nou, dar cu rezultate, la Banatul Caransebeș

Banatul Caransebeș este susținut în continuare de municipalitate, pentru promovarea voleiului la cel mai înalt nivel național. Proiectul conducerii AS Volei Club Banatul Caransebeș are în vedere, pentru următorii ani, formarea unui nucleu de tineri români care să joace, în primul rând, pentru îmbunătățirea performanțelor sportive sub conducerea unui antrenor tânăr român.parpală Răzvan

Conducerea Banatul a semnat astăzi un contract pentru următorul sezon cu constănțeanul Răzvan Parpală. În vârstă de 35 de ani, Parpală a fost vicecampion cu Tomis Constanța ca antrenor secund, campion balcanic cu naționala de cadeți ca antrenor principal, a calificat pentru prima dată la un turneu european final lotul de cadeți, este campion balcanic cu echipa de cadeți și are 6 titluri naționale câștigate cu echipele de speranțe cadeți și juniori.

”Am ales Caransebeșul pentru că mi-au propus un proiect ambițios, care ar putea să parcurgă un traseu bun în Divizia A1 în următorii ani. Încercăm să aducem tineri la echipă, să putem munci și construi un viitor aici, în Banat”, ne-a declarat Răzvan Parpală.

Din lotul de titulari de anul trecut, Caransebeșul a prelungit contractul letonului Aivars Petrusevics, centrului Fabian Birău și poartă negocieri cu cel de-al doilea centru Andrei Laza. Conducerea clubului a semnat pentru următorul sezon cu libero-ul bulgar Anton Vasiliev, în vârstă de 25 de ani, de la CSK Sofia, cu secundul român Bogdan Nan, 21 de ani, de la Oradea, și poartă negocieri cu ridicătorul echipei naționale a Columbiei. De asemenea, tinerii Sergio Diaconescu – libero și Silviu Bejănariu – universal rămân lângă echipă și se mai poartă discuții, pentru noul sezon, cu ridicătorul Ionuț Teleleu.

”Caransebeșul este un oraș mic, care dorește să se mențină în Divizia A. Mă opresc oamenii pe stradă și mă întreabă când începe campionatul, când vin băieții la treabă. Vom începe în 20 august, cel mai probabil cu o echipă nouă și tânără și cu un antrenor tânăr. Păstrăm trendul orașului, avem o echipă tânără la primărie, vrem să vedem la lucru o echipă tânără și la volei. Cred în puterea tinerilor de a realiza lucruri bune, noi și cu dorință și ambiție de muncă. Nu va fi ușor, toate echipele s-au întărit. Și noi suntem în negocieri cu câțiva jucători pentru posturile de universal, ridicător, secund și centru. Fabial Birău este în continuare antrenor secund și se va ocupa alături de Parpală de echipă, pe lângă calitatea principală de jucător, în care avem mare încredere”, ne-a declarat președintele clubului, Cristian Stepanescu.