Alianța USR-PLUS propune oameni noi în politică, profesioniști în domeniile lor, care vor aduce un suflu nou în Consiliul Local Reșița, tineri antreprenori, ingineri, cercetători, oameni de cultură și economiști. Stradă cu stradă se schimbă Reșița!
Alianța USR-PLUS ne propune să facem cunoștință cu echipa care intră în luptă pentru Primăria și Consiliul Local Reșița.
Daniel Toma are 36 ani și este născut la Reșița. Este absolvent al Universității „Eftimie Murgu”, fiind Licențiat în Științe Administrative. A urmat studii universitare de masterat, specializarea Managementul Administrației Publice, tot aici la Reșița, orașul de care se simte legat. Candidează la Primăria Municipiului Reșița pentru că își iubește orașul și vrea să-l dezvolte pentru ca oamenii să rămână aici, acasă. Fie că vorbim de părinții care muncesc în Austria, Germania sau Spania
sau de studenții care pleacă la Timișoara, toți trebuie să-și găsească un rost în acest oraș.
Andrei Plujar provine dintr-o familie ancorată în viața civică și culturală a judeţului cu rădăcini în vechea Reșița Română. S-a format la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, mai apoi la Universitatea Politehnica din Timișoara, specializarea Management în producție și transporturi, și are un master în Administrarea Afacerilor. Viaţa lui se împarte între oraş şi sat. La Reșița manageriază de 10 ani o firmă de resurse umane, în același timp este atașat de mediul rural cărășean, unde investește timp și energie în domeniul zootehnic la Ticvaniu Mare.
Marius Preduș este de profesie inginer, are 47 ani, este inginer, în prezent doctorand în an terminal al Universității Politehnica din București. Candidează la CL din partea USR în Alianța USR PLUS, deoarece ambele sunt partide noi, care au pentru prima dată candidați la alegerile locale și care îi oferă posibilitatea de a se implica activ în dezvoltarea orașului nostru, bazându-se pe faptul că locurile de muncă sunt cheia către o dezvoltare naturală a comunității reșițene, care să ofere stabilitate financiară și un trai decent cetățenilor săi.
Aurel Pinoșanu are 49 ani, este căsătorit și are un băiat de 14 ani. Este inginer, profesie în care are o experiență de 24 ani în cadrul UCM Reșița. Aurel consideră că am fost martori la un foarte lung șir de eșecuri din partea instituțiilor publice centrale și locale, acaparate de tot felul de incompetenți sau oameni cu agende ascunse, ce mai degrabă lucrează împotriva economiei românești și împotriva cetățeanului, plătitorului de taxe.
Lucian Dragan Cocar ca alte mii de tineri de la noi din județ, a luat drumul Timișoarei. După ce a absolvit Colegiul „Traian Lalescu” din Reșița, a continuat studiile la Universitatea de Vest din Timișoara unde a studiat Relații Economice Internaționale, apoi la master Managementul și Marketingul în Afaceri. Din 2007 lucrează în cadrul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, ocupându-se de activitatea Fondului în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin. Lucian vrea să își folosească experiența acumulată în acești ani în interesul comunității reșițene.
Carmen Albert are o experiență de peste 20 de ani în muzeologie și cercetare istorică, de 25 de ani în învățământul preuniversitar și universitar. Are un doctorat în istoria sociologiei din 2001 la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și este expert acreditat de Ministerul Culturii în bunuri istorico-documentare sec. XIX-XX. Dorește să se implice în administrația publică reșițeană pentru scopul principal pe care orice administrație îl urmărește, ameliorarea condițiilor de viață pentru realizarea binelui comun. Alături de colegi își propune să introducă printre componentele acțiunii comunitare și pe cea culturală.
Mureșan Romulus este de profesie inginer și lucrează la Flextronics Timișoara. A intrat într-un partid nou pentru că încă mai crede în corectitudine politică.
Felician Velimirovici are 33 de ani și s-a născut în Reșița. A absolvit Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, nivel licență, master și doctorat. S-a specializat în istoria comunismului, iar în prezent sunt cercetător științific la Muzeul Banatului Montan din Reșița. Își dorește o administrație publică locală transparentă, eficientă, corectă, și formată din oameni tineri. Detestă traseiștii de tot soiul fiind convins de necesitatea unei schimbări reale și profunde în politica și administrația locală, dat fiind faptul că vechii politruci sau afaceriști care au alcătuit USL nu mai au ce căuta în viața publică.
(E)