Andrei Plujar: „Probabil că vom asista la o alianță a USL-ului în Caraș-Severin, cum a mai fost în urmă cu opt ani”

Este cunoscut deja faptul că în Caraș-Severin USR-PLUS și PNL nu au reușit să pună bazele unei alianțe pentru alegerile locale din 27 septembrie. Gurile rele susțin că cei din USR-PLUS au cerut prea mult și au primit prea puțin, iar până la urmă liberalii le-au întors spatele.

Dacă ar fi acceptat promisiunile PNL, Andrei Plujar ar fi obținut una dintre cele două funcții de vicepreședinte, în cazul în care PNL va câștiga Consiliul Județean, deși înclină să creadă că nici mersul într-o alianță nu garanta 100% succesul.

„Se folosește greșit acest termen că noi am refuzat alianța. Nicidecum! Alianța a fost refuzată de către liberali. Ca să fie clar pentru toată lumea acest aspect, o parte dintre liberali își doreau această alianță, cealaltă parte e limpede că nu și-au dorit-o. Tocmai din acest motiv au îngreunat foarte mult realizarea acestei alianțe pentru că nu este normal în negocieri de la o zi la alta să apară tot mai multe pretenții, tot mai multe impuneri din partea unui partener în loc să fie invers, adică să pleci de la un numitor comun și cumva să se găsească o cale de mijloc”, precizează Plujar.

Liderul USR-PLUS recunoaște că lucrurile au luat o turnură neașteptată de la negocierile din urmă cu o lună și că acum părțile par mai degrabă pe picior de război, adversari declarați, mai ales din punctul de vedere al PNL.

„Păi asta demonstrează mai degrabă că PNL este în echipă cu PSD în Caraș-Severin. Nu ar fi prima oară când fac acest lucru. Știm cu toții că aici, în Caraș, s-au pus bazele USL-ului. Am văzut că au o alianță și în ceea ce privește Consiliul Local Reșița. Probabil că ne pregătim pentru o alianță a Uniunii Social Liberale și în ceea ce privește Consiliul Județean. Aceasta este senzația pe care mi-o oferă în special comportamentul domnului Dunca. Dacă la București s-a putut negocia până la trei dimineața pentru a se găsi un compromis sau cea mai bună variantă pentru bucureșteni, în Caraș-Severin ne-am cramponat cumva cu ora 9.00, în loc de ora 8.00, mă rog, o înțelegere greșită în ceea ce privește întâlnirea. Nu spun că e din vina noastră sau a liberalilor, dar e clar că nu s-a dorit foarte mult această alianță. Probabil că vom asista la o alianță a USL-ului în Caraș-Severin”, este de părere Plujar.

(E