Hurduzeu și piedicile începutului de mandat: conturi blocate, procese și ordonanțe președințiale

Într-o recentă conferință de presă, Silviu Hurduzeu a ținut să facă precizări referitoare la începutul său de mandat. Este vorba de o decizie controversată a Ministerului Dezvoltării pentru plata unor lucrări efectuate la Aeroportul Caransebeș.

Hurduzeu a explicat că a trebuit să treacă destul timp până când lucrurile s-au lămurit, timp în care avocații Consiliului Județean nu s-au lăsat până când Curtea de Apel nu a dat dreptate instituției județene.

„Vreau să fac o referire la momentul în care am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean și ce exista la vremea respectivă la nivelul Consiliului Județean. Exista o decizie de imputare din partea Ministerului Dezvoltării de 13 milioane de lei și, de asemenea, o decizie a unei instanțe de plată de 8 milioane de lei pentru unele lucrări făcute la Aeroportul din Caransebeș. Deși acea decizie a Ministerului Dezvoltării era ca urmare a acelui schimb de lucrări pe cele două drumuri județene, au fost schimbați constructorii din pix cu semnătura cuiva din Consiliul Județean. Pentru că era vorba de banii județului Caraș-Severin nu am acceptat să returnăm acea sumă și ne-am judecat”.

Hurduzeu a amintit situația creată la momentul respectiv, faptul că, pentru a se face dreptate, a fost nevoie de instanța de judecată.

„Pentru că ne-am judecat, dar exista acea decizie din partea Ministerului Dezvoltării, la vremea respectivă Administrația Finanțelor Publice ne-a blocat conturile pe o perioadă de aproximativ opt luni, depășindu-se chiar suma datorată. A fost nevoie de o ordonanță președințială și atunci, chiar și cu acea ordonanță, după multe insistențe, am reușit să deblocăm conturile, iar, în final, am câștigat chiar și la Înalta Curte. Acei bani nu trebuie returnați. Legat de cei 8 milioane pe care trebuia să îi plătim conform deciziei instanței de la Reșița Societății Aeroportul, am contestat acea decizie. Am făcut recurs, la Timișoara am câștigat. Nu doar că nu trebuie să plătim acea sumă, dar am mers mai departe și am obținut decizii definitive ale instanțelor de plată a întregii redevențe datorate de Societatea Aeroportul pentru chiria pe suprafețele respective.”, a precizat Hurduzeu.

(E)