Suferință mare! Spitalul Municipal din Lugoj a intrat în 2019 cu o datorie de peste 4 milioane de lei

Grosul datoriilor este reprezentat de consumabile curente, medicație, materiale sanitare, la care se adaugă și… succesul unității medicale din Lugoj, în anul ce a trecut.

„Adresabilitatea a crescut foarte mult. Internările și prezentările la Compartimentul Primiri Urgențe – CPU sunt mai ridicate, ca urmare a condițiilor bune pe care le-am creat. În ultimele 14 luni, noi ne-am depășit contractul în fiecare lună. Conform contractului cu CJAS, avem acoperiți, lunar, 712 pacienți. Dar anul trecut nu am avut nicio lună sub 800 de pacienți, am ajuns chiar, în februarie, la 980 de externați. Noi nu suntem spital particular, nu refuzăm pacienții care vin peste contract. Și așa se ajunge la aceste datorii”, punctează medicul Erwin Florini, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

Adresabilitatea spitalului lugojean a crescut și ca urmare a dezamăgirii unor pacienți față de unitățile spitalicești din Timișoara. Acestea au datorii de ordinul milioanelor de euro, incomparabil mai mari ca Lugojul, iar pacienții au ajuns să cumpere până și pense din banii proprii. Anul trecut, contribuția Primăriei Lugoj a fost de 2.800.000 de lei, doar pentru reabilitare și reparații capitale, nu și pentru plata datoriilor. Acolo unde se așteaptă ajutor de la Ministerul Sănătății, care în principiu, o dată la câțiva ani, acoperă aceste datorii ale spitalelor. Spitalul lugojean a fost salvat de datorii ultima oară, cu ajutorul ministerului, în anul 2014.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/