Contractele de închiriere cu cabinetele medicale nu vor mai fi prelungite de Primăria Caransebeş! Ambulatoriu înfiinţat de Borcean pas cu pas!

Primarul Felix Borcean își dorește în continuare un ambulatoriu de specialitate pe lângă Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, astfel că a solicitat compartimentului locativ al Primăriei Caransebeș o situație cu toate cabinetele medicale din fosta policlinică.

Reamintim că opoziția fostului manager al unității medicale, Mihaela Popovici, cu privire la acest subiect l-a făcut pe Borcean să ia decizia demiterii acesteia, după cum afirma edilul într-un interviu acordat publicației Express de Banat. Precizăm totuși că situația nu a fost creată de fostul manager, ci în perioada 2002-2003, printr-o hotărâre de Consiliu Local, Primăria Caransebeș scoțând la licitație spațiile, unele fiind închiriate, altele concesionate.


Problema nu este de ajutare a pacientului în acest caz, ci de ajutare financiară a spitalului. Și asta pentru că parte din medicii aflați în chirie sau concesiune în spațiile din policlinică ale Primăriei au contract individual cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, iar serviciile medicale oferite bolnavului în regim de ambulatoriu pe bază de bilet de trimitere nu sunt plătite spitalului, ci intră în contul medicilor.

În acest sens, primarul Felix Borcean ne-a precizat că va analiza toată această situație și va lua o decizie în privința spațiilor din fosta policlinică.

„Treptat, pe măsură ce se vor apropia de termenul de finalizare ale contractelor de închiriere, nu vor mai fi prelungite aceste contracte dintre medici și cu spațiul locativ din Primăria Caransebeș, astfel că în acele spații se vor înființa secții de ambulatoriu. Pentru că este și foarte dificil ca noi acum să înființăm un ambulatoriu, ar fi costuri extraordinare, dar pe măsură ce se vor elibera aceste cabinete, la finalul contractelor, ele vor intra, pe diverse specializări, în sistemul ambulatoriu”, ne-a precizat primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.